Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Boje kreativnosti – veza jezične i vizualno-prostorne inteligencije, Ivana Lukica, Lukas Lujanac, Laura Parčina, Petra Skejić

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 10:00 - 11:30

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Mala crna haljina jest bezvremenski odjevni predmet, ali u svijetu mode bez boja zaista bi sve bilo…sivo.  Veza boja i mode je jasna, no koja je veza između višejezičnosti i mode? Kako poznavanje i korištenje više jezika pridonosi našoj nejezičnoj kreativnosti? Na radionici ćemo otkriti kako boje obogaćuju naše vokabulare, vokabulari našu lingvističku inteligenciju, a lingvistička inteligencija naše razne kreativnosti.

Biografija:

Ivana Lukica poučava engleski kao strani jezik struke na Sveučilištu u Zagrebu već 16 godina. Radeći prvo na Pravnom, već 6 godina na Tekstilno-tehnološkom, a dodatno i Kineziološkom fakultetu, zaokuplja svoje male sive stanice vokabularom desetak različitih struka. Uživa učiti jednako kao i poučavati, a najsretnija je kada dio svoje ljubavi prema engleskom jeziku (struke) prenese na svoje studente. Kako to činiti što češće i učinkovitije predmet je njenog znanstvenog rada. Osim engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirala je i „lektiru“, kako su njeni prijatelji nazivali studij komparativne književnosti, a ona im (bez)uspješno ukazivala da je isti mnogo, mnogo više te doktorirala na studiju glotodidaktike koji uz diplomu donosi i radost odgovaranja ne pitanje „A što je to?“.

 

Laura Parčina, Petra Skejić i Lukas Lujanac studenti su drugog semestra prijediplomskog studija Tekstilni i modni dizajn Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta koji možda nisu znali s kojom će se velikom količinom engleskog modnog vokabulara sresti na studiju, ali ih ista nije pokolebala da pokažu izvrsnost u njenom usvajanju.