Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Razvoj (umjetne) inteligencije u zrakoplovstvu, Lucija Friščić, Petar Grabar, Ivan Žilić, Marko Novosel, Hrvatska udruga studenata zrakoplovstva

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 14:30 - 15:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole i srednja škola

Lokacija (prostorija):
Mala dvorana

Detalji

•           Uvod u svijet zrakoplovstva

•           Pregled ljudske inteligencije

•           Pregled umjetne inteligencije

•           AI  u modernim zrakoplovima – vojnim i civilnim

•           Radionica – simulator leta – sudionici će imati priliku letjeti na simulatoru leta

•           Ovaj sažetak je sklon promjenama

Biografija:

LUCIJA FRIŠČIĆ

Studentica četvrte godine zrakoplovnog inženjerstva na Fakultetu Strojarstva i brodogradnje. Svoju ljubav prema zrakoplovstvu je otkrila još davnih dana pa je tako završila i Zrakoplovnu tehničku školu Rudolf Perešin – smjer Zrakoplovni tehničar IRE gdje je stekla razna praktična znanja u održavanju zrakoplova. Trenutno je predsjednica Hrvatske Udruge Studenata Zrakoplovstva (drugi naziv EUROAVIA Zagreb) gdje aktivno vodi tehničke i društvene projekte te radionice za mlađe članove. Dobitnica je Rektorove nagrade za „Projekt letjelice HUSZ Falcon“ u akademskoj godini 2022./2023. Sudjelovala je na više studentskih natjecanja, jedno od njih je „Airbus Sloshing Rocket Workshop“ na kojem je sa svojim timom 2022. i 2023. godine osvojila treće mjesto u finalu. Za vrijeme studija svoje praktično znanje je produbila u inženjering odjelu Croatia Airlines-a i Fly Air 41 Airways. U slobodno vrijeme se bavi sportskim penjanjem, planinarenjem i trčanjem.

 

PETAR GRABAR

Student četvrte godine Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje, smjer zrakoplovstvo. Kroz studentski život razvija praktična znanja kroz firme PROBOTICA d.o.o. i Fly Air  41 Airways te Hrvatskoj Udruzi Studenata Zrakoplovstva u kojima sudjeluje na niz projekata. Osim na tehničkim projektima, sudjeluje i u sportskim događanjima tijekom kojih vodi rukometnu reprezentaciju Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje. Aktivno se bavi sviranjem i pjevanjem u bendu Ljetna Kuhinja.

 

IVAN ŽILIĆ

Student četvrte godine zrakoplovnog inženjerstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Povezanost prema STEM području stekao pohađanjem Prirodoslovno-matematičke gimnazije u rodnom Splitu. Tijekom školovanja sudjelovao na CERN-ovom natjecanju “Beamline for schools”. Kao timski igrač, nastoji svojom organiziranosti i analitičnosti doprinijeti Hrvatskoj Udruzi Studenata Zrakoplovstva čiji je novi član. Uživa u vaterpolu i čitanju.

 

MARKO NOVOSEL

Student 4. Godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje, smjer: zrakoplovstvo. Student sa iskustvom iz industrije aviokompanija kao što je FlyAir41. Aktivni član udruge zrakoplovaca na FSB-u te član futsal reprezentacije FSB-a.

 

Hrvatska udruga studenata zrakoplovstva