Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Radionica 3D ispisa, Mislav Tujmer i Bruno Krajačić

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 13:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole i srednja škola

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Radionica 3D ispisa obuhvaćala bi predstavljanje mogućnosti aditivne tehnologije, prikaz rada na suvremenom uređaju za 3D ispis (3D printeru), analizu prednosti i nedostataka tehnologije, diskusiju oko primjene te prikaz primjera primjene iz industrije i znanstvenog rada. Cilj radionice je zainteresirati mlađe uzraste za preradu polimera odnosno strojarsku struku.

Na radionici bi se demonstriralo sve faze postupka u tehnologiji taložnog očvršćivanja a ispisom manjeg modela bio bi prezentiran rad uređaja.

Biografija:

Mislav Tujmer rođen 16.4.1991. u Zagrebu, diplomirao na konstrukcijskom smjeru (usmjerenje motori i vozila) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Od studenog 2022. zaposlen kao asistent na Katedri za preradu polimera i drva, Zavoda za tehnologiju, Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Student prve godine doktorskog studija naprednih proizvodnih tehnologija na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Znanstveni interesi obuhvaćaju postupke prerade polimera, aditivnu proizvodnju i kompozitne materijale.

 

Bruno Krajačić rođen je 1994. godine u Karlovcu gdje je završio srednju tehničku školu. Potom seli u Zagreb gdje na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu završava preddiplomski studij strojarstva. Trenutno na istom veleučilištu radi specijalizaciju iz područja ekotehnologija u sklopu diplomskog studija strojarstva. Zaposlen je kao viši laborant na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a poseban stručni interes mu je prerada i recikliranje plastike.