Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Aplikacije na temu znanosti i Svemira, Ana Hoić, Tehničko veleučilište u Zagrebu

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 17:00 - 19:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola i 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Aplikacije na temu znanosti i svemira su izazov za kreaciju. Mogu biti snažni pokretač  edukacije kod djece i mladih. Kognitivne sposobnosti razvijaju se i upotrebom digitalne tehnologije. Inteligencija je sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama. Radionica s djecom želi motivirati kritičko razmišljanje i ponuditi mogućnost ocjenjivanja prezentiranih idejnih rješenja/dizajna aplikacija. Djeca nakon projicirane prezentacije imaju zadatak ocjeniti viđeno ocjenama od 1-5 dok će voditelj zbrojiti glasove. Aplikacija s najboljom ocjenom će biti pobjednik.

Studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su osmislili rješenja će na taj način dobiti povratnu informaciju o tome kako se njihov rad svidio djeci kojima je namjenjen.

Biografija:

Ana Hoić, diplomirana dizajnerica, magistra specijalista ekonomije polje marketing, vanjski suradnik Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, radi kao Voditeljica odnosa s javnošću u Muzeju Mimara. Sudjelovanje u organizaciji preko 150 izložbi rezultiralo je poticanjem kreativnih projekata u radu sa studentima te izlaganjem njihovih radova javnosti. Sudjelovala u osnivanju prvih kolegija na temu inovacija u Hrvatskoj na stručnom i specijalističkom studiju informatike Tehničkog veleučilišta u Zagrebu pod nazivima “Projektiranje inovacije” i “Inovacije u informatici”. Stručnim i znanstvenim radom na polju dizajna stekla je zvanje višeg predavača.