Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

GEO Kalendar, Valerije Makarun, Marina Čančar, Igor Pejnović

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 15:00 - 17:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola i srednja škola

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Što se pojavilo prije – kokoš ili jaje? Dinosauri ili sisavci? Kada su se dogodila velika izumiranja? Na ova i slična pitanja potražite odgovore u društvenoj igri koja će vas provest kroz geološku prošlost Zemlje. Igra je namijenjena mlađim uzrastima, ali slobodno povedite prijatelje, braću i sestre, i sve one koji žele naučiti ponešto o geologiji i paleontologiji te se usput i zabaviti.

Biografija:

Valerije Makarun rođen je 1993. god. u Zagrebu. Diplomski studij geologije završio je na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, smjer Geologija mineralnih sirovina i geofizička istraživanja. Zaposlen je kao asistent na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu gdje vodi vježbe iz kolegija Općapaleontologija i Paleonotologija beskralježnjaka.

 

Marina Čančar rođena je 1996. godine u gradu Frankfurt am Main, Njemačka. Završila je Diplomski sveučilišni studij Geologija, smjer Geologija i paleontologija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, na kojem trenutno pohađa Doktorskog studija Geologija te radi kao asistentica. Drži vježbe iz kolegija Fizička geologija i Geologija za preddiplomski studij te kolegij Geologija za integrirani preddiplomski i diplomski studij.

 

Igor Pejnović rođen je 1993. godine u Zagrebu. Diplomski studij Geologije s paleontologijom završio je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Zaposlen je na Geološkom odsjeku istog fakulteta kao asistent-doktorand u sklopu projekta „BREEMECO“ koji financira Hrvatska zaklada za znanost. Vodi vježbe iz kolegija Mikropaleontologija I.