Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Inteligencija prostora, Katarina Ivanišin Kardum i Nikola Kezić

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 10:00 - 12:00
četvrtak 25.4.2024., 14:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola i djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dvorište

Detalji

Na radionici će se izrađivati uvećani modeli radiličkog i trutovskog saća medonosnih pčela. Sudionici će spoznavati kako pčele na inteligentan tj. racionalan način uređuju svoj životni prostor. Modeli će se impregnirati pčelinjim voskom, proizvodom pčela koji je bio važan u razvoju ljudske civilizacije.

Biografija:

Katarina Ivanišin Kardum, muzejski savjetnik pedagog, diplomirala je slikarstvo na City and Guilds of London Art School 1998., a 2000. na Royal College of Art u Londonu završila dvogodišnji Master of Arts poslijediplomski studij slikarstva. Od 2000. do 2008. radi kao slobodna umjetnica i predavačica na diplomskom studiju koledža City and Guilds of London Art School. Nakon preseljenja u Hrvatsku, uz umjetnički rad, od 2009. do 2014. radi kao muzejski pedagog Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, a od rujna 2014. kao muzejski pedagog Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, gdje je trenutačno voditeljica muzejskog apisarija i pedagoškog odjela. 

 

Nikola Kezić - umirovljeni je profesor Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje je bio redoviti profesor u trajnom zvanju na katedri za pčelarstvo. Osim na znanstveno-istraživačkom polju, profesor Kezić istaknuo se na polju popularizacije znanosti. Posljednjih godina vodi inkluzivnu školu za pčelare u koju su uključene osobe s invaliditetom. Član je znanstvenog vijeća CTRO-HCR, EURBEE, Research network for Sustainable Bee Breeding. Redovni je član Akademije poljoprivrednih znanosti. Član je  međunarodnog časopisa Journal of Central European Agriculture, čiji je nekadašnji glavni urednik. Profesor Kezić odlikovan je Redom hrvatskog pletera te je redoviti suradnik TMNT-a.