Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Izumrli divovi Hrvatske, Petra Šparica, Renata Brezinščak

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 15:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Izumrli divovi Hrvatske edukativni je program HPM-a vezan uz prirodnu, geološku baštine Hrvatske,

namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola. Na samom početku radionice polaznike se upoznaje sa Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, što se u muzeju čuva i što se u njemu sve može vidjeti. Na radionici polaznici upoznaju 9 životinja (megalodon, Zagrebački kit, dinoterij, iguanodon, vunasti mamut, stepski bizon, vunasti nosorog, špiljski medvjed, špiljski lav) koje su u davnoj geološkoj prošlosti živjele i izumrle na području Hrvatske. Na radionici polaznici imaju priliku proučavati originale i replike fosila navedenih životinja te pokušati odgonetnuti na temelju fosila o kojoj se životinji radi. Osim fosila te pronalaska lokaliteta na karti Hrvatske polaznici će kroz različite edukativne igre utvrditi stečena znanja.

Biografija:

Petra Šparica, dipl.ing. geologije, zaposlena kao muzejska pedagoginja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Obavlja redovite poslove za organizirane grupe posjetitelja, aktivno sudjeluje u organizaciji i realizaciji muzejskih pedagoških programa kao što su stručne i kreativne radionice u muzeju i izvan njega. Samostalno je osmislila uspješne programe za djecu i mlade.

 

Dr. sc. Renata Brezinščak, dipl. ing. geologije, muzejska savjetnica za geologiju u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Radi na programima za posjetitelje muzeja te na programima predstavljanja muzeja, njegove djelatnosti, građe i izložbi. Surađuje s brojnim obrazovnim i kulturnim ustanovama na promicanju muzeja i geološke struke, kroz likovne i istraživačke radionice, predavanja, izložbe za djecu i mlade itd.