Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

DARujem svoje znanje!, Dubravko Čop, Stela Lujnić, Nika Kežman, Luka Blanuša, Iris Aurora Bošnjak, Maxim Čogelja, Fabijan Havrlisan, Nika Krezo, Vili Marvel, Mak Milisavljević, Zvan Milisavljević, Gabriel Nikić, Matias Stipac Salvaterra, Bruna Švenda, Sebastijan Zec, Lovro Žužul

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 15:00 - 17:00
četvrtak 25.4.2024., 19:00 - 20:00
petak 26.4.2024., 16:00 - 20:00
subota 27.4.2024., 10:00 - 20:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola i 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Radionica DARujem svoje znanje! osmišljena je kao radionicu u kojoj će polaznici radionice Socijalni izazovi koji su nadprosječno inteligentni učenici uz pomoć i praćenje voditelja radionice drugoj djeci podijeliti djelić svog znanja. Radionica ima više komponenti, a jedna od njih je kviz o inteligenciji koji će polaznici moći rješavati sami ili u skupinama. Druga komponenta je predstavljanje radova polaznika radionice Socijalni izazovi koji svoje znanje koriste za izradu različitih izuma koje će predstaviti polaznicima koji će moći iskusiti i naučiti nešto novo ponajviše o programiranju i različitim aplikacijama. Treća komponenta odnosi se na izvođenje pokusa u kojima će polaznici moći naučiti ponešto o kemiji i reakcijama tvari. Četvrta komponenta obuhvaća različite pouke o motoričkim i kognitivnim vještinama potrebnih za slaganje Rubikove kocke ili izradu origamija. Peta i ujedno zadnja komponenta uključuje natjecanja u društvenim i mentalnim igrama koje polaznici mogu igrati međusobno ili mogu izazvati naše male voditelje.

Biografija:

Stela Lujnić, univ.bacc.paed.soc.

Studentica sam završne godine diplomskog studija socijalne pedagogije na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu. Moj primarni interes je rad s djecom i mladima kojima se posvećujem u udrugama kao što su Udruga DAR, Hrabri telefon i Društveni centar Borovje te brojnim drugim organizacijama kao što su Logos učiteljica i Dom Duga. Osim toga, sudjelujem na raznim projektima kao što su istraživanje vršnjačkog nasilja u gradu Zagrebu i mindfulness trening za studente. Mindfulness trening Valovi uma trening je koji je nastao u suradnji studenata i profesora gdje je moja uloga bila prevođenje i prilagodba treninga, kreiranje dizajna za logo i objave programa te reklamiranje istog, kao i uloga voditeljice programa. Uz profesionalni interes, u slobodno vrijeme bavim se fotografiranjem te kreiram i uređujem fotografije za Logos učiteljicu.

 

Dubravko Čop, DubravkoCop@outlook.com, 091-497-3162 – predsjednik i suosnivač Udruge za darovitost DAR, otac troje iznadprosječne djece.

Od 2014.g.sudjeluje u očitovanjima na javne politike, sudjeluje u podršci osnivanja sličnih udruga roditelja u Splitu i Fažani. Voditelj tima od 2015.g., kreator i izvoditelj niza uspješno provedenih projekata, dvije međunarodne konferencije, druga pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, Europske komisije, voditelj četiri DARovita tjedna(niz događaja popularizacije znanosti), projekt Znanstveni boravak 2019.financiran od MZO, od 2020. i dalje financiranje Unicredit Foundation iz Italije.

Voditelj pilot projekta – psihološkog testiranja u 4 OŠ Grada Zagreba, podrška MZO i Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

 

Nika Kežman

 

Luka Blanuša

 

Iris Aurora Bošnjak

 

Maxim Čogelja

 

Fabijan Havrlisan

 

Nika Krezo

 

Vili Marvel

 

Mak Milisavljević

 

Zvan Milisavljević

 

Gabriel Nikić

 

Matias Stipac Salvaterra

 

Bruna Švenda

 

Sebastijan Zec

 

Lovro Žužul