Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Interaktivni modeli konstrukcija, Tanja Mališ i Antonia Jaguljnjak Lazarević

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 22.4.2024., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Na radionici ćemo istražiti svijet arhitekture i građevinarstva koristeći interaktivne "Mola Structural Kit" modele. Ovi fizički modeli nude priliku da iskusimo ponašanje uobičajenih konstrukcija na jednostavan i edukativan način. Otkrit ćemo kako se pojedini nosivi elementi konstrukcija ponašaju pod opterećenjem, vizualizirajući pomake i deformacije. Ovaj pristup pruža jasniji uvid u inženjerske koncepte, jer ćemo stvarati opipljive modele stvarnih konstrukcija. Osim toga, prikazat ćemo poveznicu inženjerskih konstrukcija s konstrukcijama koje stvara sama priroda.

Biografija:

Dr. sc. Antonia Jaguljnjak Lazarević radi kao izvanredna profesorica na predmetima tehničke mehanike Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Rođena je 1968. u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu i Matematičko-informatički obrazovni centar. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Građevinskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Objavila je 36 znanstvenih i stručnih radova na temu mehanike krutih i deformabilnih tijela te mentorirala 14 studenata na završnim i diplomskim radovima: CroRIS - CROSBI.

Kontakt: antonia.jaguljnjak-lazarevic@rgn.unizg.hr

 

Dr. sc. Tanja Mališ radi kao docentica na predmetima tehničke mehanike Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Rođena je 1987. Odrasla je u Krapini gdje je završila osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij završila je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ukupno je objavila 10 znanstvenih i stručnih radova na temu mehanike krutih i deformabilnih tijela: CroRIS - CROSBI.

Kontakt: tanja.malis@rgn.unizg.hr