Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Život u vodi, voditelji: Lara Šercar, Daria Pranjić, Anita Kos, Antonia Smolić, Daria Pilić, Hana Perinić, Iva Bakarić, Ivana Meštrović, Laura Gradečki, Nera Blagdan, Sara Jelovčić i Sunčica Kvež

Datum i vrijeme:
subota 7.5.2022., 12:00 - 14:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji:

1. Mikroskopiranje preparata

S obzirom da je tema radionice život u vodi, mikroskopirat će se preparati vode prikupljeni na raznim staništima kako bi djeca mogla bolje upoznati mikro svijet koji nastanjuje vode oko nas.

2. Pokus sa slanom vodom

Cilj ovog pokusa je djecu naučiti razliku između slanih i slatkih voda. Potrebni materijali za ovaj pokus su dvije boce s vodom, sol, male igračke. U jednu se bocu s vodom otopi sol, a u drugoj boci ostane slatkovodna voda. Igračke se ubace u obje boce te se uočava da je igračka u slatkoj vodi potonula dublje. Ovim se pokusom djecu educira o razlici između slatkovodnih i slanih voda, te se na jednostavnom primjeru plivanja može primijeniti ovaj princip.

3. Životni ciklus kruženja vode

Na plakatu ćemo prikazati životni ciklus kruženja vode kojeg ćemo potom objasniti djeci na jednostavan način.

Biografija:

Studentska udruga eSTUDENT - Tim za popularizaciju znanosti

eSTUDENT je neprofitna udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udrugu, projekte, radionice i inicijative od početka vode studenti koji su motivirani i voljni mijenjati okruženje u kojem žive na bolje. Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz rad na projektima, kroz potporu te kroz podizanje kvalitete njihovog studiranja. Svake godine organiziramo više od 30 različitih projekata na kojima sudjeluju tisuće studenata iz cijele Hrvatske, ali i regije. To ne bi bilo moguće bez snažne podrške akademske i poslovne zajednice. U poduzećima i fakultetima našli smo partnere i prijatelje koji prepoznaju volonterski rad više od 300 naših članova svake godine.

Tim za popularizaciju znanosti kroz edukativno-zabavne radionice nastoji objasniti i približiti znanstvene teme djeci potičući ih na razmišljanje, istraživanje i vlastitu kreativnost. Radionicama obilazimo škole u Zagrebu i okolici te mnogobrojne znanstvene manifestacije na kojima dopiremo do velikog broja djece i nastojimo već kod onih najmanjih probuditi interes za znanošću.

Web stranica: https://www.estudent.hr/projekti/znanost-za-sve