Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

COLORINA – Zaštitni znak za 10. rođendan, voditeljice: Ana Sutlović, Martinia Ira Glogar

Datum i vrijeme:
subota 7.5.2022., 10:00 - 12:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana - predvorje

Detalji:

Colorina slavi 10. rođendan! U lipnju će se navršiti 10 godina održavanja STEAM radionica Colorina. Tim povodom tijekom radionica sudionici će imati priliku predložiti zaštitni znak Colorine; logotip ili maskotu. Sve prijedloge će pregledati stručno povjerenstvo te će u lipnju biti odabran zaštitni znak Colorine.

Radionice Colorina predstavljaju veliki doprinos u poticanju kreativnosti i uvijek su pobuđivale veliki interes kod djece. Cilj STEAM Colorina radionica je promicanje i podizanje kompetitivnosti u području materijala i tehnologije, prvenstveno tekstila, tekstilnog tiska i bojadisanja te razvoj svijesti o ljepoti i važnosti inženjerstva u razvoju društva.

Veselimo se ponovnom druženju, 10. rođendanu i zaštitnom logotipu ili maskoti!

Dobrodošli!

Biografija:

Prof. dr. sc. Ana Sutlović i prof. dr. sc. Martinia Ira Glogar, članice su Hrvatske za boje koja ima za cilj stjecanje i širenje znanja te promicanje rada na razmjeni ideja u domeni boje, na područjima struke, znanosti, umjetnosti, dizajna i industrije. Voditeljice radionice rade na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zavodu za tekstilnu kemiju i ekologiju. Znanstveno-istraživački i nastavni radu usmjeren je na područje teorije boje, bojanja tekstila, sito tiska, digitalnog te objektivnog vrednovanje boje. Obojene efekte na tekstilu postižu sintetskim i prirodnim bojilima. Osim toga, imaju veliko iskustvo u popularizaciji znanosti u okviru događanja kao što su: Međunarodni dan boja, Otvoreni dani TTF-a, Smotra Sveučilišta, Festival znanosti, TV emisijama (Moć boja, Potrošački kod, Znanstvena petica i dr.), STEAM radionicama Colorina i dr.