Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Sunčev sustav, voditeljice: Bernardica Bakula i Mina Ruljančić

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Prezentacija, radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji
Učenice su dobile zadatak na teatralan način predstaviti Sunčev sustav. Svaki učenik izradit će jednu masku za planet koji predstavlja, reći nešto o svom imenu i samom sebi kao planetu.

Biografija:

Bernardica Bakula

Prof. matematike i fizike. Nakon gimnazije, u Zagrebu je diplomirala nastavnički smjer matematike i fizike i radi kao profesorica tih predmeta u Školi za primalje u Zagrebu. Autorica je četiri udžbenika iz matematike i recenzentica petnaestak drugih udžbenika. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća nastavnika matematike medicinskih i srodnih školas u gradu Zagrebu. Također se bavi zvukoterapijom gongovima i ostalim drevnim instrumentima. Za zvukoterapeuta se školovala, osim u Hrvatskoj i Sloveniji, u Poljskoj, Rumuniji, Portugalu, Italiji , Austriji, Španjolskoj i Americi. Sudjelovala u brojnim radionicama i koncertima širom svijeta, te u tri karavane mira kroz Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. O zvuku i povijesti zvukoterapije održala devet predavanja na različitim seminarima i u hrvatskim školama i knjižnicama.

Mina Ruljančić

Prof. Završila je Školu primjenjene umjetnosti odsjek slikarstva,te na Akademini likovnih umjetnosti pedagoški odsjek ,radila u Muzeju Mimara u likovnoj radionici ,a već dugi niz godina radi u Školi za primalje.(Učenički dom)...kao odgajatelj te vodi likonu grupu s kojom uspješno sudjeluje na brojnim domskim izložbama...