Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Životno putovanje dudovog svilca, voditeljica: Ivana Dumbović Žužić

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 12:00 - 13:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji:
Jedna posebna životinja zadužila je čovjeka i njegovo odijevanje – kukac Dudov svilac. Put svile doveo je svilenu bubu i u naše krajeve i škole. Uzgoj dudovog svilca i svilarstvo su bili toliko važni da su se učili i u pučkoj školi. Kako teče životni put jednog dudovog svilca sudionici će lako doznati kroz igru u prirodoslovnoj radionici Hrvatskog školskog muzeja. U tome će nam pomoći lijepe prirodoslovne zidne table koje čuvamo u našem muzeju.

Biografija:

Ivana Dumbović Žužić, viša muzejska pedagoginja (od 2015.), rođena je 18. 5. 1978. godine u Brežicama (Slovenija). Visoku stručnu spremu stekla na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završivši dvopredmetni studij pedagogije i sociologije te stekla zvanje profesora pedagogije i sociologije/diplomirani sociolog. Svoj radni vijek započela na mjestu školskog pedagoga u OŠ „Antun Mihanović“ Slavonski Brod.

U Hrvatskom školskom muzeju radi već 17 godina na mjestu muzejskog pedagoga. Tijekom višegodišnjeg rada izvela je preko 1000 muzejskih radionica u Hrvatskom školskom muzeju i izvan njega (u različitim odgojno-obrazovnim ustanovama, udrugama, bolnicama i dr.). Osmislila je muzejske radionice u okviru pedagoške djelatnosti Hrvatskog školskog muzeja - Pišemo krasopisom, Stara matematika, Ženski ručni rad, Otkrij tajne dječje enciklopedije, Geometrijska zabavica, Quilling radionice i dr. Godine 2015. na osnovu svog stručnog rada stekla je zvanje višeg muzejskog pedagoga.