Ambalaža u funkciji održivog razvoja, voditeljice: Jelica Kelava i Marija Mohar

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 10:30 - 11:10
petak 6.5.2022., 12:00 - 12:40

Mjesto održavanja:
Ekonomska škola Velika Gorica, Ulica Kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
zgrada srednjih škola, prostor ispred zgrade škola, hodnik i učionice, Velika Gorica

Detalji

Predavanje uključuje predstavljanje školskog projekta na temu Ambalaža u funkciji održivog razvoja, sa sadržajem iz nastavnih predmeta  Računovodstvo troškova i imovine, Društveno odgovorno poslovanje, Komunikacijsko prezentacijske vještine i Marketing. Iznijet će se rezultati rada učenika i njihovih profesora: Marije Mohar, Ivane Jerleković, Željka Svekrić i Jelice Kelava,  o štetnosti plastike za okoliš , opisu alternativnih rješenja plastičnim vrećicama i utjecaju na troškove poslovanja poduzetnika.

Biografija:

Jelica Kelava, diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, prof. savjetnik, nastavnica ekonomske grupe predmeta, s 39 godina radnog iskustva, u realnom sektoru i u nastavi, uspješnim radom s nadarenim učenicima i ostvarenim rezultatima na području računovodstvene struke i dobrom suradnjom a dionicima iz lokalne zajednice, pridonosi ugledu Ekonomske škole Velika Gorica.

 

Marija Mohar završila je 2009.g. Ekonomski fakultet u Zagrebu smjer Marketing. Tijekom apsolventske godine studija radila je  u struci kao Marketing specijalist u IT poduzeću. Nakon dvogodišnjeg  iskustva u struci zapošljava se na radnom mjestu nastavnice Ekonomske grupe predmeta u Srednjoj školi Dugo Selo. Završila je Pedagošku psihološku izobrazbu na učiteljskom fakultetu u Zagrebu.  Od Šk. god. 2011./12. radi u Ekonomskoj školi Velika Gorica. 

Kontinuirano se educira i nastoji unaprijediti kvalitetu vlastitog rada i nastave, pa je tako završila svih 8 modula edukacije „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje u organizaciji Foruma za slobodu odgoja“. Sudjelovala je u projektu Obrazovanjem protiv korupcije (Forum za slobodu odgoja) kao i   u Erasmus plus projektima (Frankfurt i Leipzig). Redovito s učenicima sudjeluje u različitim natjecanjima organiziranim od strane MZOS i drugih institucija i ostvaruje značajne rezultate.