Nevidljive sile, voditeljice: Anita Krajač i Nataša Sirković

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 12:00 - 13:00
petak 6.5.2022., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Srednja strukovna škola Velika Gorica, Ulica Kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Vrsta događanja:
Prezentacija

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
zgrada srednjih škola, prostor ispred zgrade škola, hodnik i učionice, Velika Gorica

Detalji

Sudionici će prisustvovati prezentacijama različitih pokusa iz područja elektromagnetizma (Teslino jaje, Wimshurstov stroj, levitacija magneta, Oerstedov pokus, djelovanje električnih i magnetskih sila…) Prezentacija će biti popraćena prezentacijom s jednostavnim teorijskim objašnjenjima. 

Biografija:

NATAŠA SIRKOVIĆ, dipl. ing. el.

Rođena je 1963. u Glini, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Elektrotehnički fakultet u Zagrebu završila je 1987. na smjeru industrijska elektronika. Od ožujka 1987. radi kao samostalni razvojni projektant u poduzeću Rade Končar – INEM u Zagrebu u području mjerenja i zaštite u elektroenergetskim postrojenjima. Kraći period radi u Republičkom zavodu za statistiku u računalnom centru.

Od jeseni 1992. zaposle je u Srednjoj strukovnoj školi u Velikoj Gorici kao nastavnik elektrotehničke grupe predmeta. Tijekom rada predaje različite predmete elektrotehničke skupine i stječe zvanje savjetnika. Sudjeluje u različitim projektima i natjecanjima učenika.

 

ANITA KRAJAČ, prof. fizike

Rođena je 1979. u Zagrebu. Diplomirala je na PMF-u u Zagrebu 2002., smjer profesor fizike. Od 2002. radila je u OŠ Jakovlje, u OŠ Sesvetski Kraljevec te od 2005. godine kombinira rad u OŠ Rugvica i OŠ Kravarsko. Od 01.09.2008. nastavlja rad u Srednjoj Strukovnoj školi Velika Gorica kao nastavnik fizike i stručnih predmeta te Ekonomskoj školi Velika Gorica gdje predaje energetiku. Od 2012. zaposlena u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica kao nastavnik fizike. Tijekom rada predaje fiziku 1,2,3 i 4 u strukovnim programima i stječe zvanje mentora. Od 2013. uz nastavu obavlja poslove voditelje smjene, ispitnog koordinatora za državnu maturu, školski je administrator e-dnevnika te sudjeluje u različitim projektima.