Prezentacija nastavnog paketa GEOBOX, Ljerka Marjanac i Ana Marija Tomša

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Osnovna škola Ivana Rabljanina, Rab

Vrsta događanja:
Prezentacija

Publika:
nastavnici osnovnih i srednjih škola

Detalji

GEOBOX je projekt udruge ProGEO-Hrvatska koji se provodi uz financijsku pomoć Grada Raba. GEOBOX je osmišljen kao nastavni paket iz područja geologije koji bi učitelji i nastavnici mogli koristiti u izvođenju redovite nastave iz nekoliko osnovnoškolskih (priroda i društvo, geografija, biologija) i srednjoškolskih predmeta (geografija) ili pak izvannastavnih aktivnosti. Koji su sve očekivani učinci GEOBOX-a i kako ga koristiti, biti će prikazano nastavnicima Osnovne škole Ivana Rabljanina u Rabu, koji će provesti testiranje GEOBOX-a u slijedećoj nastavnoj godini.

Biografija:

Dr.sc. Ljerka Marjanac

Doktorica geologije u mirovini. Radila je u INA-Projektu (kasnije Geološki konzalting d.o.o.), na Sveučilištu u Bergenu (Norveška), a zadnjih 27 godina u Zavodu za paleontologiju i geologiju kvartara Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Popularizacijom geologije bavi se od 90-tih godina te je sudjelovala u organizaciji i izvođenju brojnih popularno-znanstvenih manifestacija.

Predsjednica je Hrvatske udruge za promicanje i zaštitu geološke baštine ProGEO-Hrvatska od 2005. godine. Aktivni je član ProGEO međunarodne asocijacije za zaštitu geološke baštine i voditeljica ProGEO Regionalne grupe za jugoistočnu Europu. Od 2021. god. voditeljica je UNESCO IGCP projekta 737-SMART (Smart Geology for Better Community).