Sandra Balde, Gordana Mofardin: INteligencija je IN

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 8:00 - 9:00

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Pula, Jurja Cvečića 7, Pula

Vrsta događanja:
izložba

Publika:
5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Detalji

Što je inteligencija i koje vrste inteligencija postoje? Može li se naslijediti ili se razvija tijekom života zalaganjem pojedinca? Kako se razvija i može li se mjeriti? Jesu li i životinje inteligentne? Što je to umjetna inteligencija i kako je koristimo? Donosi li nam ona potpuni kaos ili spas? Učenici Tehničke škole Pula odgovorit će na ova pitanja kroz istraživački rad, a rezultate svojeg istraživanja prikazat će na izložbi koja će se u tjednu Festivala znanosti održati u Dnevnom boravku Rojca u Puli.

Biografija:

Sandra Balde, profesorica strojarske grupe predmeta u Tehničkoj školi Pula. U školi radi gotovo 30 godina. U tom je razdoblju i vodila školu te je bila ravnateljica šest godina. Kao ravnateljica škole koordinirala je niz školskih, županijskih i europskih projekata.
Gordana Mofardin, profesorica hrvatskog jezika i književnosti u Tehničkoj školi Pula, od 2012. Ima 20 godina radnog iskustva. Dvanaest godina radila je u Glasu Istre kao novinar i redaktor. Zatim odlazi u Tehničku školu Pula gdje radi kao nastavnica hrvatskog jezika i etike. U školi provodi niz projekata na školskoj, županijskoj i državnoj razini.