ŽIVOTni vijek građevina, Mihaela Domazetović, Dino Obradović, Hrvoje Krstić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 2.5.2022., 10:00 - 18:00
utorak 3.5.2022., 10:00 - 18:00
srijeda 4.5.2022., 10:00 - 18:00
četvrtak 5.5.2022., 10:00 - 18:00
petak 6.5.2022., 10:00 - 18:00
subota 7.5.2022., 10:00 - 18:00

Organizacija:
Građevinski i arhitektonski fakultet, Vladimira Preloga 3, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
poster

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola, studenti

Lokacija (prostorija):
GRAFOS

Detalji:

Sve ima svoj životni vijek. Građevine se grade da traju određeno vrijeme za koje je potrebno održavanje kako bi dosegle planirani životni vijek. Na kraju životnog vijeka građevine se ruše. Životni vijek građevine sastoji se od faza koncipiranja, planiranja, izvođenja, nakon toga slijedi faza uporabe i održavanja za koje vrijeme se provode rekonstrukcije i adaptacije te na kraju je rušenje građevine. Svaka građevina ima drugačiji životni vijek koji ovisi o više faktora kao što su kvaliteta ugrađenog materijala, važnost građevine (npr. obiteljska kuća, višestambena zgrada ili most), pravilnom održavanju, uvjetima okoline, uvjetima kako se korisnici odnose prema građevini itd.

Biografija:

Mihaela Domazetović, mag.ing.aedif., asistentica, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

mteni@gfos.hr, 031 544 687

Rođena 1991. godine u Osijeku, magistra inženjerka građevinarstva čija su istraživanja usmjerena na područje organizacije, tehnologije građenja i energetsku učinkovitost. Diplomu magistra inženjera građevinarstva stekla je 2014. godine na Građevinskom fakultetu u Osijeku. Trenutno zaposlena kao asistentica na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku na Zavodu za organizaciju, tehnologiju i menadžment s glavnim aktivnostima edukacije i znanstvenog istraživanja. Posjeduje računalne vještine (Autodesk programi, Microsoft Office, CSi SAP2000, KI Expert).

http://www.gfos.unios.hr/cv/preddiplomski-sveucilisni-studij-gradevinarstvo/mihaela-teni

 

Dino Obradović, mag.ing.aedif., asistent, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

dobradovic@gfos.hr, 031 544 688

Rođen 1989. godine u Osijeku. Završio je sveučilišni preddiplomski i diplomski studij građevinarstva na Građevinskom fakultetu u Osijeku 27. lipnja 2013. te stekao zvanje magistar inženjer građevinarstva. Bavi se nastavnim radom i istraživanjem u području organizacije, tehnologije građenja, održavanja građevina i kanalizacijskih sustava. Radio je u Osječko-baranjskoj županiji u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo u Donjem Miholjcu, u tvrtki Emax d.o.o. u Osijeku te Osnovnoj školi Tenja u Tenji. Trenutno zaposlen kao asistent na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku na Zavodu za organizaciju, tehnologiju i menadžment s glavnim aktivnostima edukacije i znanstvenog istraživanja. Posjeduje računalne vještine (Autodesk programi, Microsoft Office, GALA).

http://www.gfos.unios.hr/cv/preddiplomski-sveucilisni-studij-gradevinarstvo/dino-obradovic

 

izv.prof.dr.sc. Hrvoje Krstić, dipl.ing.građ., Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

hrvoje.krstic@gfos.hr, 031 544 682

Rođen 27. svibnja 1981. godine u Vinkovcima. Usredotočen je na istraživanja vezana uz tehnologiju izgradnje i održavanje građevina i energetsku učinkovitost građevina. Zaposlen je na mjestu izvanrednog profesora na Zavodu za organizaciju tehnologiju i menadžment. Nastavne aktivnosti na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek su vezane uz područja tehnologije građenja, održavanja građevina, energetski učinkovitih građevina i ugovora u graditeljstvu. Do sada je bio mentor i komentor na više od 30 završnih, diplomskih i magistarskih radova. Ovlaštena je osoba za provođenje energetskog certificiranje zgrada sa jednostavnim i složenim tehničkim sustavom. Član je Hrvatske Udruge za organizaciju građenja od 2006. godine i Udruge diplomiranih inženjera Građevinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku od 2008. godine. Govori engleski i njemački jezik.

http://www.gfos.unios.hr/cv/preddiplomski-sveucilisni-studij-gradevinarstvo/hrvoje-krstic