Tko je ukrao papicu? Valentina Blašković, Marina Jurašić

Datum i vrijeme:
utorak 25.4.2023., 9:00 - 10:00

Mjesto održavanja:
Dječji vrtić Bistrac, Sv. Petar 41 D, Ogulin

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Detalji

Negdje daleko, daleko, iza sedam mora i sedam gora živi Crvenkapica i baš se uputila baki odnijeti ručak, ali se zaustavila da porazgovara s vukom. Dok su ona i vuk ugodno razgovarali nestala je košarica s hranom. Tko je to učinio? Prateći tragove, otiske prstiju i analizirajući ostatke na mjestu zločina naši mali vrtićki detektivni pokušavaju otkriti počinitelja.

Biografija:

Marina Jurašić diplomirala je biologiju i kemiju na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu. Osim rada u školi, aktivna je i u radu s djecom kroz udruge i projekte, gdje posebno želi razviti interes djece prema STEM području.

Valentina Blašković, rođena 4. veljače 1987. u Ogulinu. Diplomirala je 2011. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje magistre primarnog obrazovanja s modulom Informatika.
Trenutno radi kao učiteljica Informatike u Prvoj osnovnoj školi Ogulin. Završila je početnu edukaciju i dodatne online edukacije mentora uključenih u projekt Croatian Makers Lige, te aktivno sudjeluje u natjecanjima. Završila je početnu i naprednu edukaciju za mentore projekta BBC micro:bit STEM revolucije i ProMikro, te na satovima informatike svakodnevno koristi micro:bitove. Uključila je školu u projekt Internet of Things, te završila osnovnu i naprednu edukaciju za njih. Potpredsjednica i voditeljica je programa i radionica Robotike u Društvu pedagoga tehničke kulture Ogulin. Radila je kao član povjerenstva za prosudbu udžbenika i radnih bilježnice za predmet Informatika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Dobitnica je nagrade od strane Ministarstva za najbolji digitalni obrazovni sadržaj, među 100 izabranih u prosincu 2018., te je dobitnica nagrade MZO za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika 2018./2019., 2019./2020 i 2020./2021.godine. Dobitnica je Hrvatskog Robotičkog Saveza za edukaciju u robotici, odnosno izuzetan prinos razvitku i unaprjeđenju izvanškolskog i izvannastavnog odgoja i obrazovanja na području robotike u 2019., te je dobila godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2020.godinu. Sudjelovala je u izradi inovativnih metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno- obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu, te je snimala videolekcije – Škola za život – za 2.razred osnovne škole od ožujka do lipnja 2020, te u projektu i-nastava Ministarstva za učenike razredne nastave u školskoj godini 2020./2021.

 


Kratice lokacija:

POŠ - Prva osnovna škola Ogulin, Bolnička 11
PŠBML - Područna škola Bernarda M. Luketicha, Gornje Zagorje 13, Gornje Zagorje
IKB - Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajki, Trg hrvatskih rodoljuba 2, Ogulin
GKČ - Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin, Bernardina Frankopana 7, Ogulin
DV - Dječji vrtić Bistrac, Sv. Petar 41 D, Ogulin
DND - Društvo naša djeca Ogulin, Alojzija Stepinca 2, Ogulin
IBM - Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić, Josipa bana Jelačića 1