Metropolic, Caligari i drugo Voditelj: Marijan Richter, Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 17:00 - 18:00

Mjesto održavanja:
Galerija LU, Franje Tuđmana 5, Gospić

Vrsta događanja:
Izložba

Publika:
osnovna škola, srednja škola, studenti i opća publika

Lokacija (prostorija):
GALU

Detalji

Studenti(ce) Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru i njihov mentor izv. prof. dr. art. Marijan Richter u Galeriji LU u Gospiću izlažu 28 radova nastalih na kolegiju Strip, animirani film i ilustracija. Studenti(ce) su u formi table stripa interpretirale odabrane filmove shvaćene prvenstveno kao djela izrazitog likovnog potencijala.

Biografija:

Dr. art. Marijan Richter, slikar, esejist i likovni pedagog, izvanredni je profesor na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru gdje je nositelj kolegija Metodika likovne kulture, Istraživanje dječjeg likovnog stvaralaštva, Animirani film, strip i ilustracija, Mediji suvremene umjetnosti. 
U Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji objavio je eseje i znanstvene radove iz područja umjetnosti i likovne pedagogije. O metodama motiviranja za kreativni likovni rad govorio je na sveučilištu Université Paris Descartes u Francuskoj, a prethodno je sa srodnim temama imao izlaganja na simpozijima u Osijeku, Opatiji, Poreču, Gospiću. 
Mentor je istraživanja i organizator više od deset izložbi studentskih radova u Zadru, Gospiću, Zagrebu, Mariboru.
Sudjelovao je na više od osamdeset izložbi u zemlji i inozemstvu, od čega je četrdeset puta izlagao samostalno. Bio je rezident u Cité internationale des arts u Parizu, te u Hafenkobinat u Leipzigu. 
Autor je umjetničko-znanstvene knjige Slika između izgleda i pogleda i koautor monografije RICHTER 
O njegovom umjetničkom radu snimljeno je nekoliko televizijskih priloga (Slikanje fotografije, TV izložba).