Život naopačke, voditelji: Dubravka Tullio i Tomo Sjekavica

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 11:00 - 12:30

Mjesto održavanja:
Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Androvićeva 1

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
3, 4, 5 razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
PMD

Detalji

Oni jedu komarce dok mi spavamo, bez njih bi cijeli ekosustav bio poremećen i jako su važni za kontrolu biološke ravnoteže. Riječ je naravno, o šišmišima. U radionici pod nazivom Život naopačke naučit ćemo što je hibernacija i eholokoacija, kako je to spavati naopako - a ne pasti na glavu, a spomenut ćemo i Batmana. U kreativnom dijelu radionice izrađivat ćemo šišmiše od kartona prema zadanom predlošku – papercraft.

Biografija:

Dubravka Tullio rođena je 1985. godine u Dubrovniku. Zvanje diplomirane akademske slikarice stekla je 2008. godine u klasi profesorice Nine Ivančić na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Od 2015. godine zaposlena je u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na radnom mjestu muzejskog pedagoga. Autorica je i koautorica brojnih izložbi, publikacija i pedagoških programa Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Bavi se slikarstvom i ilustracijom.

 

Tomo Sjekavica tajnik je Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, stručni je suradnik na Sveučilištu u Dubrovniku, jedan je od reosnivača Informatičkog kluba Futura i Nacionalni koordinator Europskog tjedna robotike za Hrvatsku. Voli dijeliti svoje znanje iz računarstva, programiranja i robotike mladima i djeci. Organizator je, predavač i voditelj raznih radionica poput Lige programiranja, Robotika i programiranja bez ekrana, Uvod u Arduino, Hour of Code radionice, crtanje 3d olovkama, ...


Kratice lokacija:

PMD - Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Androvićeva 1
GD - Gimnazija Dubrovnik, Ulica Frana Supila 3
OŠM - Osnovna škola Montovjerna, Ul. dr. Vladka Mačeka 11
CB - Centar brodomodelarstva, Ulica Nikole Tesle 10
SUD - Sveučilište u Dubrovniku, Ćira Carića 4
CZMD - Centar za mlade Dubrovnik, Obala Ivana Pavla II 44 (iza autobusnog kolodvora na 1. katu)
JURL - Javna ustanova Rezervat Lokrum