Događanja u sklopu Festivala znanosti - Vinkovci možete potražiti na sljedećoj poveznici:
https://festivalznanostivk.wordpress.com

Seizmograf – objektiv prema zemaljskoj utrobi,
voditelj: Zvonimir Bušić

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 9:00 - 11:00
srijeda 24.4.2024., 11:00 - 13:00
srijeda 24.4.2024., 13:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Antuna Gustava Matoša Đakovo, Vijenac kardinala Alojzija Stepinca 11, 31400 Đakovo

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, opća populacija

Lokacija (prostorija):
Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Hol kat

Detalji

Osnovna ideja ovog događanja je svim sudionicima prezentirati rad seizmografa. Seizmograf će prethodno izraditi učenici Gimnazije A. G. Matoša, Đakovo u suradnji s profesorom geografije. Budući da će ovaj uređaj biti konstruiran od elektroničkih arduino komponenti, sudionici će jačim ili slabijim dodirom na senzore izazvati jače ili slabije podrhtavanje olovke koja će sukladno tome stvarati seizmogram – grafički zapis potresnih valova. 

Biografija:

Zvonimir Bušić počinje pohađati 2003. godine studij geografije na Geografskom odsjeku Prirodoslovno–matematičkog fakulteta u Zagrebu. Diplomirao je u jesen 2008. godine te tako stekao zvanje profesora geografije (prof. geo.).

Od 2007. godine do 2013. godine zaposlenik je Ekonomske škole Braća Radić iz Đakova, također na radnom mjestu profesora Geografije, gdje je prva radna iskustva u odgoju i obrazovanju stjecao poučavajući učenice i učenike iz obrazovnih usmjerenja ekonomist, komercijalist, poslovni tajnik i prodavač.

Od rujna 2007. godine zaposlen je u Gimnaziji A. G. Matoša Đakovo na radnom mjestu profesora Geografije (od 2013. godine s punom radnom normom). Geografiju predaje učenicima opće, matematičke i jezične gimnazije, s kojima svake godine redovito sudjeluje na školskim, županijskim, a povremeno i državnim natjecanjima.