Događanja u sklopu Festivala znanosti - Vinkovci možete potražiti na sljedećoj poveznici:
https://festivalznanostivk.wordpress.com

Pažnja i koncentracija,
voditelji: Viktorija Krbavac, Silvija Profusek

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 9:00 - 11:00
srijeda 24.4.2024., 11:00 - 13:00
srijeda 24.4.2024., 13:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Antuna Gustava Matoša Đakovo, Vijenac kardinala Alojzija Stepinca 11, 31400 Đakovo

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, opća populacija

Lokacija (prostorija):
Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Hol prizemlje

Detalji

U današnje vrijeme ljudska osjetila su pod stalnim utjecajem raznih podražaja i ponekad je teško usredotočiti se na sadašnji trenutak, na zadatak koji treba obaviti. Još teže je tu pažnju održati neko određeno vrijeme. Posljedice su stres, tjeskoba, poteškoće u socijalnim odnosima te nemogućnost ostvarivanja sebe u svom punom potencijalu. Dobra vijest je, da se pažnja i koncentracija mogu vježbati, što će upravo sudionici pokazati posjetiteljima. Kroz nekoliko jednostavnih igara, prikladnih za sve uzraste, posjetitelji će koristiti razne dijelove mozga i njegove funkcije, kako ne bi „ispali“ iz igre. Razvijat će strategije, iskušavati ih, razgovarati s ostalim sudionicima/igračima kako bi riješili zadatak, a nesvjesno poboljšali svoju pažnju i svjesnost trenutka.

Biografija:

Viktorija Krbavac, magistra je edukacije njemačkog jezika i književnosti zaposlena kao nastavnica u Gimnaziji A. G. Matoša u Đakovu. Predaje učenicima od početnog A1 do C1 stupnja, kojeg učenici postižu u sklopu fakultativne nastave za polaganje Njemačke jezične diplome (DSD). Od 2018. godine posjeduje i certifikat za ispitivača B1-razine ispita Njemačke jezične diplome. Sudjeluje na stručnim usavršavanjima te u školskim i međuškolskim projektima. 

 

Silvija Profusek profesorica je engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Od 2005. godine radi kao nastavnica Engleskog i Njemačkog jezika u Gimnaziji A. G. Matoša u Đakovu. Osim redovne nastave, priprema zainteresirane učenike kroz fakultativnu nastavu za polaganje Njemačke jezične diplome B1 do C1 razine. Aktivno sudjeluje na seminarima i stručnim skupovima na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, a 2020. godine stekla je zvanje profesora mentora.