Događanja u sklopu Festivala znanosti - Vinkovci možete potražiti na sljedećoj poveznici:
https://festivalznanostivk.wordpress.com

Emotional intelligence,
voditeljica: Danica Miloš

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 9:00 - 11:00
srijeda 24.4.2024., 11:00 - 13:00
srijeda 24.4.2024., 13:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Antuna Gustava Matoša Đakovo, Vijenac kardinala Alojzija Stepinca 11, 31400 Đakovo

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, opća populacija

Lokacija (prostorija):
Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Hol prizemlje

Detalji

Sudionici radionice će upoznati svoj kvocijent emocionalne inteligencije odgovarajući na  20 kviz pitanja iz svakidašnjeg života s višestrukim izborom (4 moguća odgovora) te saznati rezultat pomoću interpretacije na kraju kviza zbrajanjem bodova prema odabranim odgovorima. Također će naučiti tematske riječi i izraze na engleskom jeziku.

Učenici 3.c razreda Gimnazije A. G. Matoša, Đakovo će pripremiti autentična kviz pitanja i tumačenje odgovora za sudionike u digitalnom obliku (forms) koji će se moći očitati mobitelom pomoću QR koda. Priprema za učenike je proučavanje stručne literature o zadanoj temi. Za vrijeme radionice učenici mentori će voditi radionicu i verbalno komunicirati sa sudionicima.

Na kraju radionice učenici mentori će zahvaliti sudionicima malim znakom pažnje kojim će istaknuti važnost emocionalne inteligencije.

Inteligencija je vrlo širok pojam i postoji mnogo različitih vrsta. Emocionalnu inteligenciju je potrebno razvijati od najranije dobi u obiteljskom, školskom, poslovnom i svakom drugom okruženju.

Biografija:

Danica Miloš, prof. engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti, s  41 godina radnog staža u nastavi Engleskog jezika. 2012. godine stekla je zvanje profesora mentora, a 2017. godine zvanje profesora savjetnika, koje je sada trajno.

Osim obvezne nastave, predavala i izbornu nastavu (tijekom koje s učenicima 2. 3. i 4. razreda radi sadržaje iz engleske književnosti, te pripreme za ispite državne mature).

Dugi niz godina radila na ocjenjivanju ispita državne mature iz Engleskog jezika. S

učenicima kontinuirano radila na međunarodnim projektima online i uživo, koordinator za ispite PEIC i PEICYL (Pearson međunarodni ispiti iz Engleskog jezika), od 2020. godine predsjednica Školskog aktiva stranih jezika.