Događanja u sklopu Festivala znanosti - Vinkovci možete potražiti na sljedećoj poveznici:
https://festivalznanostivk.wordpress.com

Srednjovjekovne priče: spoj umjetne inteligencije i povijesti,
voditeljica: Ines Jančula

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 9:00 - 11:00
srijeda 24.4.2024., 11:00 - 13:00
srijeda 24.4.2024., 13:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Antuna Gustava Matoša Đakovo, Vijenac kardinala Alojzija Stepinca 11, 31400 Đakovo

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, opća populacija

Lokacija (prostorija):
Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Hol prizemlje

Detalji

Naša radionica „Srednjovjekovne priče: spoj umjetne inteligencije i povijesti“ spaja tehnologiju umjetne inteligencije s bogatstvom povijesti, potičući duboko poštovanje prema prošlosti i neograničenim mogućnostima umjetne inteligencije u pripovijedanju i obrazovanju. Ova je radionica osmišljena kako bi potaknula znatiželju, kreativnost i kritičko razmišljanje kod posjetitelja, čineći je nezaboravnim i obogaćujućim iskustvom za sve. Pokušat ćemo odgovoriti na pitanje kako umjetna inteligencija može poboljšati naše razumijevanje prošlosti i etička razmatranja vezana uz korištenje umjetne inteligencije u povijesnom istraživanju i pripovijedanju.

Za najmlađi uzrast pripremili smo izradu grbova. Objasnit ćemo koncept izrade grbova i njihovu važnost u srednjem vijeku. Djeca će dizajnirati svoj grb koristeći simbole i boje koji predstavljaju njihove interese i osobnost

Biografija:

Ines Jančula profesorica je povijesti i hrvatskog jezika i književnosti. Od 2002. godine radi kao profesorica Povijesti u Gimnaziji A. G. Matoša u Đakovu. 2016. godine stekla je zvanje profesora mentora, a 2021. zvanje profesora savjetnika. Osim redovne nastave, priprema zainteresirane učenike za natjecanje i redovito sudjeluje u radu Županijskog povjerenstva za natjecanje iz povijesti. S učenicima redovito obilježava važne datume i događaje kroz radionice, izložbe i predavanja. Aktivno sudjeluje na seminarima i stručnim skupovima na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini. Sudjelovala je na više međunarodnih edukacija o holokaustu (Jeruzalem, New York, Pariz, Ljubljana). U školi je koordinatorica projekta „Arheološki susreti“.