Ugasi me! Zar ne vidiš da gorim? Voditelj: Klaudija Aušperger

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 14:00 - 14:45

Mjesto održavanja:
I. osnovna škola Bjelovar, Željka Sabola 14, Bjelovar

Vrsta događanja:
radionica iz kemije

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
učionica Kemije

Detalji

PREDVIĐENI BROJ SUDIONIKA: 10 - 15

SAŽETAK DOGAĐANJA:

U novinama su česti natpisi: „zapalilo se ulje prilikom prženja“ ili „požar je zahvatio cijelu šumu“ ili „zapalio se automobil zbog kvara na električnim instalacijama“ ili ...

Požar je nekontrolirano gorenje koje može nanijeti veliku materijalnu štetu i ugroziti živote. Nikada ne znamo što nas u prirodi čeka te kada će o našoj reakciji ovisiti daljnja zbivanja u društvu. Da bi mogli pomoći, trebamo znati što je potrebno za nastanak i razvoj požara te koja sve sredstva za gašenje požara možemo koristiti.

 

VODITELJ DOGAĐANJA:

Klaudija Aušperger
klaudija.ausperger@gmail.com

Biografija:

Klaudija Aušperger – Diplomirala sam 2005. godine na inženjerskom smjeru Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu na Kemijskom odsjeku. Radim na mjestu učiteljice kemije u Prvoj osnovnoj školi u Bjelovaru od 2005. godine. Tijekom izvannastavih i izvanškolskih aktivnosti radim na popularizaciji predmeta kemija i znanosti, primjeni kemije u svakodnevnom životu  i poticanju učenika za nastavak kemijskog obrazovanja u obliku odabira znanosti kao njihov životni poziv. S tim ciljem vodim radionice u školi na projektu Večer kemije.