Kako da se ne stresiram?, voditeljica: Marina Nekić, Katarina Talijančić, Martina Ušljebrka i Petra Čarija, Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
OŠ Benkovac, područni odjel Raštević, Benkovac, A. Mihanovića 21b

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
osnovna škola

Lokacija (prostorija):
OŠBR

Detalji

Radionica je namijenjena djeci razredne nastave čiji je cilj objasniti djei što je stres, što sve stres može biti, kako se sve možemo suočiti sa stresom. Naglasak će biti na jačanje osobnih snaga koje djeci mogu pomoći, poput traženja podrške, tehnika disanja i sl.

Biografija:

Marina Nekić je izvanredna profesorica na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Nositeljica tri obavezna kolegija i tri izborna kolegija, te je i nositeljica jednog kolegija za program nastavničkih kompetencija. Znanstveno-stručni interesi su joj u području razvojne psihologije i mentalnog zdravlja. Uz formalno obrazovanje, završila je i niz dodatnih edukacija iz različitih područja: edukacija o statističkim analizama podataka, informatičke Edupoint tečajeve, edukacije iz bihevioralno-kognitivne terapije (prvi stupanj), geštalt psihoterapiju. Sudjelovala je u edukacijama organiziranih u okviru Tempus DUCAS (Developing University Counselling and Advisory Services). Nadalje, sudjelovala je i u edukaciji za edukatore u okviru Tempus projekta EduQuality – Izjednačavanje mogućnosti za studente s invaliditetom u visokom obrazovanju u RH. Uz navedeno, od 2015. do 2019. godine obnašala je dužnost zamjenice voditeljice Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru. Od 2015. članica je Povjerenstva za studente s invaliditetom pri Sveučilištu u Zadru, a od 2017. do 2019. godine bila je članica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na matičnom Odjelu je dugogodišnja članica organizacijskog odbora međunarodne znanstvene konferencije Dani psihologije u Zadru, te aktivno sudjeluje u provedbi manifestacija Tjedan mozga, Dani seksualnosti i Otvoreni dan Sveučilišta.