Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Origami – most između znanosti i umjetnosti, projekcija filma Between the Folds i panel diskusija Otvara li origami nove tehnološke mogućnosti?,
voditeljica: Sanja Srbljinović Čuček

Datum i vrijeme:
petak 14.5.2021., 18:30 - 19:30

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Film i panel diskusija

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TMNT, Mala dvorana

Detalji

Kako se umijeće, povezivano najčešće s Japanskom tradicijom i predškolskim odgojem našlo u najnovijim istraživanjima tehnološke revolucije prestižnih sveučilišta poput MIT-a, Harvarda, Stuttgartskog instituta za aeronautiku ili Tokijskog sveučilišta? Kako to da samo u Japanu postoji akademsko origami društvo? Ima li svjetskih skupova koji se bave origamijem u znanosti? Što je doprinijelo svjetskoj popularnosti origamija? Može li origami biti izložen u prestižnim galerijama svijeta? Znate li za svjetski slavne origami majstore? Kako se postaje origami majstor? Ima li profesionalnih origami majstora? Ima li STEM zanimanja koja uključuju ispit iz origamija? Zašto se treba baviti origamijem? Ovo su neke od tema koje ćemo dotaći dokumentarcem i diskusijom.

Biografija:

Sanja Srbljinović Čuček

Jedan od osnivača Hrvatskog origami društva, Sanja Srbljinović Čuček, redoviti je gost na Danu otvorenih vrata instituta Ruđer Bošković, Danu Japana i Znanstvenom Pikniku, a od prošle godine i na Maker Faireu Zagreb. Njeno IEEE predavanje Važnost origamija i njegova primjena u obrazovanju možete pogledati na YouTube kanalu. O aktivnostima prvog origami društva Jugoistočne Europe možete doznati na Facebook stranicama Hrvatskog origami društva, Sanjinom blogu Origami Art Novosti i njenom LinkedIn profilu: http://www.linkedin.com/in/poetryinpaper.