Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Koevolucija Zemlje i života,
Marko Bermanec

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Predavanje

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TMNT, Mala dvorana

Detalji:

U trenutku nastanka života naša Zemlja je izgledala znatno drugačije nego danas. Kako je pojava života utjecala na geološke procese na Zemlji, a koliko je razvoj života bio uvjetovan samim razvojem Zemlje, kako njenih staništa, klime, formacija, stijena, minerala?! Dosadašnja istraživanja nam govore o tome kako je naš planet evoluirao - doživljavao promjene zajedno sa životom na njemu. Kako je nastala Zemlja kakvu danas poznajemo?!

https://www.youtube.com/watch?v=72zz1bva5_4

Biografija:

Marko Bermanec

Student je treće godine preddiplomskog studija Geologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Aktivno je uključen u popularizaciju geoznanosti. Takoder drži predavanja u Planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla, kao zamjena. Osim toga stjecao je predavačko iskustvo na izlozbi SPACE EXPO u Zagrebu, na tribinama Geološko-paleontološkog zavoda i drugdje. Dobitnik je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019/20. Sudjelovao je na brojnim međunarodnim izložbama inovacija u Hrvatskoj i izvan nje, gdje je nagrađivan zlatnim, srebrenim i brončanim medaljama i plaketama.