Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Mirisi prirode,
voditeljice: Maja Repajić, Ivona Elez Garofulić, Verica Dragović-Uzelac, Branka Levaj, Nina Marčac i Ena Cegledi

Datum i vrijeme:

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Prezentacija

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Detalji

U sklopu prezentacije „Mirisi prirode“ sudionici će se moći upoznati s pojmom eterična ulja, njihovom kemijskom sastavu te razlikama ovisno o vrsti i dijelu biljke iz kojeg potječe (npr. list, sjemenke, bobice). Također, upoznat će se s postupcima izolacije eteričnih ulja iz biljnog materijala kao i mogućnostima primjene eteričnih ulja u prehrani, kozmetici i dr.

https://www.youtube.com/watch?v=brcEKx257mk

Biografija:

Maja Repajić

Doc.dr.sc. Maja Repajić radi u Laboratoriju za procese konzerviranja i preradu voća i povrća na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Sudjeluje u izvođenju nastave na više predmeta na PBF-u te izradi diplomskih i završnih radova. Suradnik je na nekoliko znanstveno-istraživačkih i bilateralnih projekata te je autor znanstvenih radova iz područja biološkog potencijala voća, povrća i biljnog materijala. Sudjelovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim znanstvenim skupovima.

  

Ivona Elez Garofulić

Doc.dr.sc. Ivona Elez Garofulić radi u Laboratoriju za procese konzerviranja i preradu voća i povrća na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Sudjeluje u izvođenju nastave na više predmeta na PBF-u te izradi diplomskih i završnih radova. Suradnik je na nekoliko znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata te je autor znanstvenih radova iz područja biološkog potencijala voća, povrća i biljnog materijala. Sudjelovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim znanstvenim skupovima.

 

Verica Dragović-Uzelac

Prof.dr.sc. Verica Dragović-Uzelac je voditelj Laboratorija za procese sušenja i praćenje stabilnosti biološki aktivnih spojeva na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Sudjeluje u izvođenju nastave više predmeta na PBF-u te je voditelj i suradnik na više znanstvenih, stručnih i tehnologijskih projekata. Autor je brojnih znanstvenih radova pri čemu je sudjelovala na mnogim nacionalnim i međunarodnim znanstvenim skupovima.

 

Branka Levaj

Prof.dr.sc. Branka Levaj je voditelj Laboratorija za procese konzerviranja i preradu voća i povrća na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Sudjeluje u izvođenju nastave više predmeta na PBF-u te je autor brojnih znanstvenih radova pri čemu je i sudjelovala na mnogim nacionalnim i međunarodnim znanstvenim skupovima. Do sada je sudjelovala i bila voditelj na više znanstvenih, stručnih i tehnologijskih projekata, a sudjelovala je i na nekim inozemnim projektima.

 

Ena Cegledi

Ena Cegledi, mag.ing je doktorand na projektu ''Izolacija i enkapsulacija bioaktivnih molekula samonikle i kultivirane koprive i komorača i učinci na fiziologiju organizma'' (HRZZ IP-01-2018-4924) i radi u Laboratoriju za procese sušenja i praćenje stabilnosti biološki aktivnih spojeva na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Autor je nekoliko znanstvenih radova i aktivno sudjeluje u provođenju projektnih aktivnosti.  

 

Nina Marčac

Nina Marčac, mag. ing. radi u tvrtki IREKS AROMA d.o.o. u nabavi i prodaji eteričnih ulja te je student na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Prehrambene tehnologije na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.