Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Zdravi zubi – zdrav ljubimac,
voditelji: Mirta Vučković, Ana Smajlović, Ana Kunić i Branko Petričević

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Prezentacija

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Online

Detalji:

Zdravlje usne šupljine znači zdravlje cijelog organizma. Iako se čini da bi nam usta, kao ulaz u probavni trakt, a time i čitav organizam, trebala biti i najčišći dio tijela, najčešće to nije tako. Neugodan zadah može biti posljedica nedovoljne oralne higijene, hrane koju životinje jedu, ali i posljedica zdravstvenih problema, različitih promjena u usnoj šupljini te bolesti dišnog ili probavnog sustava. Plak koji nastaje na zubima i zubnom mesu je vidljiv, ali i manje vidljiv sloj sastavljen od ostataka hrane, bakterija i sline. Ako se ne ukloni, podloga je za nastanak zubnog kamenca te upalnog procesa. Vrlo se često hrana zadržava i u plitkim žljebovima između zubnog mesa i zuba pa je izuzetno važno pravilno čistiti zubne sulkuse kako bi se smanjio rizik nastanka infekcije.

https://www.youtube.com/watch?v=WVxlZ-sJQ5w

Biografija:

Mirta Vučković

Rođena u Slavonskom Brodu 28. kolovoza 1989. godine. Srednju školu, Gimnazija Matija Mesić, prirodoslovno-matematički smjer, završava 2008. godine, kada i upisuje Veterinarski fakultet u Zagrebu. Diplomirala je 2015. godine, a u periodu od 2015.-2019. godine radi na europskom projektu BIO-CHP, HORIZON 2020 na radnom mjestu stručni suradnik, doktorand. Po završetku projekta zapošljava se na Klinici za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu na radnom mjestu asistent. Posebno područje interesa joj je veterinarska stomatologija u kojem području se konstantno usavršava sudjelujući na brojnim tečajevima i kongresima. Dobitnica je dvije Dekanove nagrade za studentski znanstveni rad. Tijekom studiranja volontirala je na Klinikama veterinarskog fakulteta te je bila uključena u terensko i laboratorijsko istraživanje morskih sisavaca. Sudjeluje na brojnim stručno edukativnim skupovima, kongresima te je organizator nekoliko radionica i simpozija.