Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Voće i povrće u znanosti,
voditeljice: Vlatka Jeras i Tanja Jeras

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:

U Međunarodnoj godini voća i povrća pogledati ćemo niz pokusa u kojima koristimo upravo voće i povrće. Može li naranča lebditi u vodi? Može li žarulja svijetliti bez baterije? Može li limun biti vulkan? Na sve to ćemo pronaći odgovore a vidjet ćemo i puno, puno više.

Biografija:

Vlatka Jeras

Diplomirala je na PMF-u u Zagrebu 2006. godine kao profesor fizike i informatike. Iste se godine zapošljava u OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu gdje uvodi astronomiju. 2015. godine stječe zvanje učitelja mentora fizike, a 2020. godine učitelja savjetnika fizike. 2017. godine dobitnica je priznanja Hrvatskog fizikalnog društva za vrstan rad u izvanškolskoj aktivnosti i mentorstvo učenicima na natjecanju u kategoriji eksperimentalni radovi. Nekoliko godina u svojoj je školi vodila projekt Znanstveno podne s kojim je popularizirala znanost među učenicima razredne nastave. Redovito priprema i potiče učenike za sudjelovanje u natjecanjima u znanju i eksperimentalnim radova te ostvaruje odlične rezultate.