Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Matematika na drukčiji način, voditeljice: Romina Macan, Valentina Herceg, Anamarija Oršulić i Lea Havić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 16:00 - 17:30

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TMNT, Stalni postav

Detalji:

U radionici Matematika na drukčiji način želimo djeci različitog uzrasta pokazati kako se matematika može usvojiti kroz igru i brojne zanimljive aktivnosti (matematički origami, tangram, fleksagon, kriptogrami, integrami, magični kvadrati, brojevne križaljke, igre sa šibicama, potapanje brodova, vedska matematika…). Na taj način se povećava razumijevanje, motivacija raste, potiče se izgradnja pozitivnog stava učenika prema matematici te se popularizira i sam nastavni predmet. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nov ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Biografija:

Romina Macan

Diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu – Matematički odjel, Poslovna i financijska matematika, Sveučilište u Zagrebu 2009. godine. Radi u I. tehničkoj školi Tesla u Zagrebu kao nastavnik matematike.

 

Valentina Herceg

Diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu – Matematički odjel, nastavnički smjer, profesor matematike, Sveučilište u Zagrebu 2020. godine. Radi u I. tehničkoj školi Tesla u Zagrebu kao nastavnik matematike.

 

Anamarija Oršulić

Diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu  - Matematički odjel, nastavnički smjer, profesor matematike, Sveučilište u Zagrebu 2016. godine. Radi u I. tehničkoj školi Tesla u Zagrebu kao nastavnik matematike.

 

Lea Havić

Diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu – Matematički odjel, nastavnički smjer, profesor matematike, Sveučilište u Zagrebu 2016. godine. Radi u I. tehničkoj školi Tesla u Zagrebu kao nastavnik matematike.