Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Origami puzzle tetris kocka 3x3x3 izrađena od 162 Sonoba modula, Katarina Potaček,Tomislav Pavlek i Paulina Božinović

Datum i vrijeme:
subota 27.4.2024., 13:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola i djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Sudionici će imati priliku izraditi Sonobe module  pomoću kojih će moći složiti kockice te će im biti pokazano kako daljnim slaganjem izgraditi heksaedar, zvjezdasti oktaedar, zvjezdasti ikozaedar i origami puzzle tetris kocku.

 

Sa strane će biti izložena Origami Kraljevska Kusudama ruža i Origami Kraljevska Ružina kocka (https://www.youtube.com/watch?v=nXjn7cst8Ow) autorice Marie Sinayskaye, Origami Burr puzzle autora Barlaham Benítez Vargasa (Froy) (https://www.youtube.com/watch?v=_uhnlVJqfT4)

Biografija:

Katarina Potaček

Rođena sam 11. travnja 1952. u Dubravi (Republika Hrvatska). Školovala sam se u Zagrebu – Pedagoška gimnazija (XI), te nastavila školovanje na Prirodoslovno Matematičkom fakultetu (PMF) smjer matematike i informatike te magistrirala na FOI-u u Varaždinu. Predavala sam matematiku u Grafičkoj srednjoj školi (danas Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju) do mirovine. Član sam Hrvatskog origami društva od osnutka. Origami tehniku savijanja papira uvela sam u nastavu kao izbornu nastavnu aktivnost te i u samu nastavu matematike. Vodila sam origami radionice za odgajatelje, učitelje i nastavnike matematike na kongresima nastavnika matematike na PMFu te sudjelovala na brojnim izložbama origami radova na festivalima znanosti, znanstvenim piknicima, raznim školama i institutu Ruđer Bošković. Sudjelovala sam na međunarodnim konvencijama u Pečuhu, Krakovu, Pragu, LaPazu, Eindhovenu, Geometrijski origami (GOC1 i GOC2), Origami maratoni (I i II), Festivali znanosti i Znanstveni piknici...

 

Tomislav Pavlek

 

Paulina Božinović