Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Nikola Tesla na festivalima elektroničke glazbe – HCAC, Ivan Kožar

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Knjižnica Gajnice, Meksička 6

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola i djeca s posebnim potrebama

Detalji

Što su Tesline zavojnice, kada i zašto su one izumljene? Kako one rade i koja im je bila namjena? Po čemu se muzikalne Tesline zavojnice razlikuju od običnih? Što je HCAC, kako je nastao i čime se danas bavi? Po čemu je njihova muzikalna Teslina zavojnica specifična? Kako izgleda spoj struje i elektroničke glazbe te zašto je to dobar spoj? Kako to izgleda na glazbenim festivalima? Odgovore na ova pitanja možete saznati 24. travnja u prostorijama Knjižnice Gajnice.

Biografija:

Ivan Kožar Ivanićgradski je inovator koji trenutno završava diplomski studij na zagrebačkom FER-u. Elektronikom se bavi još od osnovne škole, a do sada je napravio više desetaka inovacija te je vlasnik jednog konsenzualnog patenta. Neke od razvijenih inovacija su univerzalni bežični punjač, muzikalna Teslina zavojnica, 3D hologramski zaslon i dr. Član je i predavač u Elektroničkom i računalnom klubu u Ivanić-Gradu te je zaposlen kao razvojni inženjer u firmi Maxtena d.o.o. u Zagrebu. Kontinuiranim unaprijeđivanjem muzikalne Tesline zavojnice došlo je do značajnih inoviranja. Tako je 2022. godine pokrenut brend HCAC pod kojim se sa Teslinom zavojnicom nastupa na festivalima elektroničke glazbe i ostalim događanjima.