Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Razbistri um hranom, Tea Knezović, Matea Kosinec, Ana Maltar, Ivana Rumbak

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 10:00 - 12:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

U daljini nazire se slika hrane

Koja skoro da i nema mane

Tajnu otkrij, slušaj glas

Odgovor na pitanje nudi spas

Kada sliku prepozna tvoje oko

Digni ruku ti visoko

Sliku zapamti i brzo isprobaj hranu

Koju mozak treba i po noći i po danu.

Biografija:

Prof. dr. sc. Ivana Rumbak

Prof. dr. sc. Ivana Rumbak  je od 2005. godine zaposlena na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uključena je u izvođenje nastave kao nositelj više predmeta na prijediplomskom i diplomskom studiju Nutricionizam, kao i na  poslijediplomskom studiju. Pod njezinim mentorstvom izrađeno je i obranjeno 27 završnih i diplomskih radova, dvije doktorske disertacije i jedan rad nagrađen rektorovom nagradom. Autorica je poglavlja „Prehrambene potrebe: masti” objavljenog u sveučilišnom udžbeniku Prehrana u općoj i kliničkoj pedijatriji (S. Kolaček, I. Hojsak, T. Niseteo, ured.). Kao autorica i koautorica objavila oko 60 znanstvenih i stručnih te je svoje radove prezentirala na više od 50 međunarodnih i domaćih znanstvenih skupova. Predsjednica je Odbora za Nutricionizam pri Hrvatskom društvu prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista. Dobitnica je nagrada Sveučilišta u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta za izvrsnost u nastavnoj djelatnosti i za objavljen znanstveni rad u najbolje rangiranom časopisu u 2023. godini u znanstvenom polju Nutricionizam.

 

Tea Knezović, univ. bacc. nutr.

Tea Knezović, studentica je 2. godine diplomskog studija Nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Kao volonter sudjeluje na mnogim projektima među kojima se ističu: projekt „Volontiraj na pedijatriji“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Maksimir koji se održavao u KBC-u Zagreb, pomoć pri održavanju 8. Međunarodnog kongresa nutricionista u  Zagrebu, sudjelovanje u edukaciji na projektu „Pun ceker zdravlja“. Od 2019. do 2022. godine volontira u Laboratoriju za znanost o prehrani na matičnom fakultetu te u udruzi Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma na regionalnim, nacionalnim i europskim projektima vezanim u prehranu i nutricionističku edukaciju djece. Tijekom 2022. i 2023. godine radi na projektu „Nacionalno istraživanje prehrambenih navika adolescenata, odrasle i starije populacije“. Koautor je četiri znanstvena rada i devet kongresnih priopćenja.

 

Matea Kosinec, univ. bacc. nutr.

Matea Kosinec, studentica je druge godine diplomskoga studija Nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Svoju izrazitu motivaciju u prenošenju znanja o prehrani započela je još na prvim godinama studija putem različitih edukativnih programa u zagrebačkim fitnessima. Sudjeluje u projektu „PETICA- igrom do zdravlja“ Hrvatskog liječničkog zbora koja je usko povezana s prevencijom pretilosti u djece osnovnoškolske dobi te je odnedavno članica udruge Probion u sklopu koje sudjeluje na raznim događanjima poput Simpozija o PCOS i endometriozi te Simpozija Prehrana i zdravlje. Iskustvo u radu s ljudima, ali i djecom stekla je kroz mnoge radionice volonterskog tipa vezane za struku, ali i šire tematike.

 

Ana Maltar, univ. bacc. nutr.

Ana Maltar studentica je druge godine diplomskog studija Nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja uključila se u Volonterski klub Prve Gimnazije Varaždin gdje je stekla iskustvo rada s djecom predškolske i osnovnoškolske dobi. Na diplomskom studiju, 2023. godine sudjelovala je u istraživanju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o oglašavanju u blizini škola. Ove godine uključila se u rad Udruge Probion gdje sudjeluje u raznim projektima; Kuham za svoje srce, NutriProbion te Simpozij Prehrana i zdravlje. U sklopu diplomskog rada sudjeluje u istraživanju koje provodi Institut za medicinska istraživanja u sklopu projekta „Izloženost piretroidnim i organofosfatnim insekticidima u djece – procjena rizika od štetnih učinaka na neuropsihološki razvoj i hormonski status“.