Šetnja kroz slikovnicu,
Ana Vivoda

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 0:00 - 0:00
utorak 11.5.2021., 0:00 - 0:00
srijeda 12.5.2021., 0:00 - 0:00
četvrtak 13.5.2021., 0:00 - 0:00
petak 14.5.2021., 0:00 - 0:00
subota 15.5.2021., 0:00 - 0:00

Organizacija:
Virtualni prostor - online

Vrsta događanja:
ONLINE IZLOŽBA

Publika:
predškolski uzrast, niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole, srednja škola, općenito šira populacija

Detalji:

https://conference.unizd.hr/slikovnice/

Predviđena aktivnost podrazumijeva virtualnu izložbu studentskih slikovnica, nastalih pod mojim mentorstvom u sklopu kolegija Likovni pristup dječjoj književnosti na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću. Riječ je o bogatom opsegu ručno oslikanih i uvezanih slikovnica naših studenata nastalim unutar posljednje tri godine, a koji do sada nisu bili javno prezentirani. Izložba bi putem serije autorskih fotografija predstavila odabrane studentske radove i time pripomogla boljoj vidljivostih umjetnički aktivnosti na učiteljskom studiju.

Kako bismo izbjegli neizvjesnosti hoćemo li biti u prilici održati izložbu uživo u planiranom terminu i kako bismo u aktivnosti mogli uključiti što veći broj zainteresiranih posjetitelja, predlažemo da izložbu ostvarimo u virtualnom obliku u suradnji s kolegom Vedranom Vukovićem, djelatnikom Sveučilišne knjižnice, koji bi bio voljan postaviti izložbu na virtualnu platformu.

Biografija:

Ana Vivoda, rođena u Rijeci 1979. godine. Diplomirala na Odsjeku za likovne umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, završila poslijediplomski studij (Project Studies) na Royal University College of Fine Arts u Stockholmu u Švedskoj te doktorirala je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao izvanredna profesorica na Sveučilišta u Zadru, Odjelu za nastavničke studije u Gospiću.

Priredila je brojne samostalne izložbe te sudjelovala na više od stotinu pedeset međunarodnih izložbi. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja (Nagrada Kabineta Grafike HAZU na 3. hrvatskom trijenalu grafike, Nagrada 52. zagrebačkog salona, Nagrada Međunarodnog bijenala grafike Splitgraphic, Posebno priznanje Print Award Carmen Arozena, Španjolska, Nagrada Grafičke zbirke NSK na 5. hrvatskom trijenalu crteža).

Napomena:

Izložba se može pogledati online cijelo vrijeme trajanja festivala.