Kultura građenja mosta,
voditeljica: Adriana Brandis, suradnici: Filip Anić i Kristina Strukar

Datum i vrijeme:
utorak 11.5.2021., 10:00 - 11:00
srijeda 12.5.2021., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
Građevinski i arhitektonski fakultet, Vladimira Preloga 3, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Do 20 učenika Od 5. - 8. razreda. U slučaju da ima manje učenika može i srednja škola

Lokacija (prostorija):
GRAFOS (vanjski, natkriveni prostor)

Detalji

U sklopu radionice, polaznici rade konstrukciju koja će premostiti udaljenost od 0.5 m. Konstrukcije se rade od drveta balse. Po izradi konstrukcije, ona se optereti u sredini svog raspona, na način da se uz pomoć kuke prikvači građevinska kanta u koju se lagano sipa pijesak sve do sloma. Nakon sloma, izvaže se pijesak, a prethodno se izvagao model. Najviše bodova dobiva model koji je najviše puta nosio svoju težinu. Drugim riječima, polaznici ove radionice žele napraviti konstrukciju koja će biti što lakša, a da nosi što više opterećenja. Što su svakako uvjeti ekonomične i održive gradnje.

Biografija:

Adriana Brandis, mag.ing.aedif.

 asistentica, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Adriana Brandis rođena je 1991. u Osijeku. Diplomirala je na Građevinskom fakultetu u Osijeku 2015. godine. Na fakultetu je zaposlena od srpnja 2016. godine te drži praktičnu nastavu na kolegijima: Drvene konstrukcije, Tehničko crtanje i Betonske konstrukcije II. Kao studentica, provela je jedan semestar studiranja na Sveučilištu Bauhaus u Weimaru u sklopu ERASMUS+ razmjene studenata. Surađujući s mentorom iz Hrvatske te komentorima iz Njemačke dio diplomskog rada je izrađen u Weimaru. Iste godine pohađala je ljetnu školu u Weimaru te je sudjelovala na projektima unutar iste. Kao student preddiplomskog studija 2 mjeseca je provela na Cipru radeći u Sewerage board of Limassol gdje je puno naučila o timskom radu. Jedan je od organizatora te urednik zbornika studentske ljetne konferencije ISUCCES 2014 i 2015.

 

 

Filip Anić, mag.ing.aedif.

Asistent, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

 

Filip Anić rođen je 1. svibnja 1990. godine u Osijeku, diplomirao je 2016. godine na Građevinskom fakultetu Osijek i stekao akademski naziv magistar inženjer građevinarstva. Od stranih jezika poznaje engleski jezik Cambridge certifikat C1. Tijekom studija sudjelovao je na Erasmus+ programu razmjene studenata u svrhu studijskog boravka na Sveučilištu Sjeverna Rajna – Vestfalia u Aachenu, u svrhu rada na projektu „Sensitivity anlysis of Masonry on Variating Strength of its Constituents“ u okviru natječaja tvrtke Gamax Laboratory Solutions u 2015. godini. Sudjelovao je na ljetnoj školi Bauhaus Summer School na Sveučilištu Bauhaus u Weimaru (Njemačka) u 2015. godini.

 

Kristina Strukar, mag.ing.aedif.

Asistentica, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Rođena 1994. godine u Vinkovcima. Po zvanju je magistrica inženjerka građevinarstva čija su istraživanja usmjerena na građevinske materijale. Diplomu magistrice inženjerke građevinarstva stekla je 2017. godine na Građevinskom fakultetu u Osijeku. Trenutno zaposlena kao asistentica na Građevinskom fakultetu u Osijeku na Zavodu za tehničku mehaniku s glavnim aktivnostima vezanim za edukaciju i znanstveno istraživanje. Komunikativna, odgovorna i motivirana, posjeduje računalne vještine (Autodesk programi, Microsoft office, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Graphisoft Archicad, SCIA Engineer). Govori engleski jezik.