Vrtić pod suncem,
voditeljice: Dubravka Tullio, Ana Kuzman i Matea Martinović

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 10:00 - 12:00

Organizacija:
Dječji vrtić Izviđač, Ulica Marijana Blažića 5

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast

Detalji:

U suradnji s Dječjim vrtićem Izviđač, muzejska pedagoginja Dubravka Tullio i kustosice Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik Ana Kuzman i Matea Martinović održat će edukativno predavanje i radionicu pod Nazivom Vrtić pod suncem. U kratkom i zanimljivom predavanju prilagođenom vrtićkom uzrastu djece govorit će se o važnosti očuvanja zelenih površina, sadnji medonosnih biljaka, kulturama karakterističnima za naš kraj, te o ulozi kukaca oprašivača u cijelom ekosustavu. Djeca će uz pomoć voditeljica radionice i odgajateljica urediti svoj mali vrtićki vrt, istraživati zemlju i učiti o prirodnim zakonitostima. Vrt u vrtiću omogućuje djeci interakciju s prirodom, učenje o vrtlarenju i korištenju vrtnog alata, razvijanje sposobnosti kritičkog promatranja, razumijevanje odnosa prirode i ljudi i upoznavanje prirodne kulturne baštine.

Biografija:

Dubravka Tullio rođena je 1985. godine u Dubrovniku. Zvanje diplomirane akademske slikarice stekla je 2008. godine u klasi profesorice Nine Ivančić,  na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Od 2015. godine zaposlena je u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na radnom mjestu muzejskog pedagoga. Autorica je i koautorica pedagoških programa, publikacija i izložbi Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik.

Matea Martinović rođena je 1986. godine u Dubrovniku.  Zvanje magistra inženjerka marikulture stekla je 2014. godine  na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za akvakulturu. U sklopu europskog programa akademske mobilnosti ERASMUS, 2012. godine dio svog studija provela je na University of Limerick u Irskoj na odjelu za Enviromental Science. Od 2017. godine zaposlena je u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na radnom mjestu kustosa.

Ana Kuzman rođena je 1984. godine u Dubrovniku. Diplomirala 2009. godine na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za akvakulturu, a daljnje školovanje nastavila na Sveučilištu u Splitu, međusveučilišnom poslijediplomskom doktorskom studiju Primijenjene znanosti o moru. Autorica i koautorica više stručnih i znanstvenih radova. Od 2011. godine zaposlena u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na radnom mjestu kustosa, a od 2014. godine zaposlena na radnom mjestu ravnateljice.

Napomene:

Molimo sve zainteresirane za radionice koje organizira Centar za mlade Dubrovnik, Centar brodomaketarstva i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, da se zbog organizacijskih razloga najave za sudjelovanje na e-mail: ztkdubrovnik@gmail.com 

Molimo sve zainteresirane za predavanje i radionice Zero waste boje, da zbog organizacijskih razloga, iskažu svoj interes za sudjelovanje suorganizatoru Gradu Dubrovniku, Upravnom odjelu za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, zaključno do četvrtka 6. svibnja 2021. do 12 sati na sljedeću elektronsku adresu: urbanizam@dubrovnik.hr