Otvoreni ludi labos – prirodne i umjetne boje, voditeljica: Nikolina Bošnjak

Datum i vrijeme:
petak 12.4.2019., 17:00 - 19:00

Mjesto održavanja:
Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Igraonica CZKIO

Detalji

U sklopu ovogodišnjeg otvorenog dana igraonice „Ludi labos“, voditeljica Nikolina Bošnjak će nam, kroz zanimljivu priču, protkanu aktivnostima i pokusima osmišljenim za mladu publiku, objasniti kako nastaju boje u prirodi i kako se dobivaju i proizvode umjetne boje.

Od 2007. godine Institut za održivost, okoliš i promociju prirodnih znanosti ViGea organizira ekološke i popularno znanstvene radionice za djecu. Radionice je osmislila i vodi mr. sc. Nikolina Bošnjak dipl. ing. kao voditeljica edukativnih programa “Gea jučer, danas, sutra”,(2007.) "Tigionice" (2009.) i "Ludi labos" (2016.). Radionice obrađuju sve važnije teme vezane uz okoliš, otpad, energiju, razvoj života na Zemlji, zaštitu šuma te populariziraju prirodne znanosti.

Biografija:

Nikolina Bošnjak diplomirala je i magistrirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu Sveučilišta u Zagrebu, geološki odsjek. Znanstvene teme kojima se bavi vezane su uz zagađenje okoliša teškim metalima i procjenu opasnosti za ljudsko zdravlje.

NAPOMENA:
Kompletan program događanja tijekom Festivala znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, te sažetke i životopise predavača, možete preuzeti ovdje:

Festival Znanosti Zagreb 2019