BOJAMO ZNANOST, voditeljica: Tomislava Jukić, suradnice: Ivana Dolaček i Vlatka Šalić Dujmić

Datum i vrijeme:
utorak 9.4.2019., 12:30 - 13:30

Organizacija:
OŠ „Retfala“, Kapelska 51a, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Predškolski uzrast, osnovna škola, 1. razred srednje škole

Detalji:

Pri usvajanju znanja iz područja prirodnih znanosti najčešće se služimo pokusom ili eksperimentom. Prilikom izvođenja pokusa prate se promjene koje se događaju. Jedna od promjena koja se može pratiti je promjena boje. Dakle, tijekom ove radionice učenici samostalno ili uz pomoć demonstratora izvode pokuse koji za rezultat imaju promjenu boje i na taj način nastojimo obojiti znanost.

Ujedno će imati i mogućnost samostalno napraviti kaleidoskop te, zahvaljujući odbijanju svjetlosti o ravna zrcala pod određenim kutom, uočiti beskonačno mnogo likova raznih boja.

Biografija:

Voditeljica:

Tomislava Jukić, prof.

Osnovna škola „Retfala“, Osijek

e-mail:  tomislava.jukic1@skole.hr

T: 099-597-5987

ured@os-retfala-os.skole.hr

Tomislava Jukić, profesorica je matematike i fizike, sa 14 godina radnog iskustva. Radila u osnovnoj i srednjoj školi. Radi na eTwinning i ISE projektima. Prati i nastoji se usavršavati u primjeni novih načina poučavanja  i tehnologije u nastavi. S kolegama/kolegicama iz drugih škola radi videokonferencijske sate u nastavi. Od školske godine 2017./2018. uključena u projekt grada Centar izvrsnosti u sklopu kojega, u suradnji sa kolegama, radi sa darovitim učenicima.  Od 2017. godine napredovala u zvanje učitelja mentora. Željna je novih znanja.

 

Suradnice:

 Ivana Dolaček, prof.

Osnovna škola „Retfala“, Osijek

e-mail: ivana.dolacek@xnet.hr

T: 099 856 66 40

ured@os-retfala-os.skole.hr

Ivana Dolaček, profesorica je  biologije i kemije sa 14  godina radnog iskustva.  Obavlja  poslove učiteljice prirode i kemije u OŠ „Retfala“. Kroz nastavu i izvannastavne aktivnosti učenicima nastoji pobuditi interes za znanstvenu skupinu predmeta, pa se iz tog razloga vrlo rado uključuje u različite projekte (Festival znanosti, eTwinning). Od školske godine 2017./2018. uključena u projekt grada Centar izvrsnosti u sklopu kojega, u suradnji sa kolegama, radi sa darovitim učenicima.  Od 2014. godine napredovala u zvanje učitelja mentora.

 

Vlatka Šalić Dujmić, prof.

Osnovna škola „Retfala“, Osijek

e-mail: vlatka.salic@gmail.com

T: 095/813 4359

ured@os-retfala-os.skole.hr

Vlatka Šalić Dujmić, prof.biologije i kemije. Zaposlena  u OŠ „Retfala“, te radi na poslovima učiteljice prirode i biologije. Ima 12 godina radnog iskustva. Koordinatorica je međunarodnog projekta Eko-škole. Svake godine priprema učenike za natjecanje iz biologije pri čemu učenici postižu odlične rezultate pa su tako 2016. godine pozvani na državno natjecanje.  Od školske godine 2017./2018. uključena u projekt grada Centar izvrsnosti u sklopu kojega, u suradnji sa kolegama, radi sa darovitim učenicima.