Kako pronaći skrivene boje u lišću?, voditeljica: Klaudia Kamra, suradnica: Marija Anđić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 11:00 - 11:45

Mjesto održavanja:
Medicinski fakultet, Josipa Huttlera 4, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Mikrobiološki praktikum

Detalji:

Cilj ove radionice je prikazati proces kromatografije na lišću kako bi otkrili sve skrivene pigmente. Zašto koristimo kromatografiju? Jer je laboratorijska tehnika za razdvajanje smjesa. Djeca će kroz zabavan način otkriti, izolirati i analizirati okom nevidljive komponente. Praćenjem protokola radionice djeca će poboljšati kreativne vještine i naučiti apstraktno razmišljati.

Biografija:

Zovem se Klaudia Kamra. Rođena sam 4. 7. 1996. godine u Vinkovcima. Osnovnu školu i Gimnaziju sam završila u Iloku, a potom sam upisala medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku u Osijeku. U slobodno vrijeme gledam serije i filmove, družim se s prijateljima, učim strane jezike, putujem te istražujem nove gradove.

Podaci: klaudia.kamra@gmail.com, 0989390190, Medicinski fakultet Osijek

 

Zovem se Marija Anđić i 9. 4.1996. godine rođena sam u Vinkovcima. Osnovnu školu sam završila u Starim Jankovcima, a potom sam upisala Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića. Trenutno studiram medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku u Osijeku. U slobodno vrijeme idem na koncerte, aktivno sudjelujem u studentskim udrugama, kuham i istaržujem gradove.

Podaci: marijandic5@gmail.com, 0989211951, Medicinski fakultet Osijek