Teške boje spektrofotometrije, autori: Jozo Ištuk, Ivana Buljeta i Ivana Tomac

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 9:00 - 17:00

Organizacija:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Franje Kuhača 18, Osijek

Vrsta događanja:
poster

Publika:
Predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, studenti, opća populacija

Detalji:

Poster ''Teške boje spektrofotometrije'' prikazat će spektar boja i dati odgovore zašto je hrana obojana.

Biografija:

Autori:

Jozo Ištuk, mag. ing., Ivana Buljeta, mag. ing. i dr. sc. Ivana Tomac

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Jozo Ištuk, mag. ing.

e-mail: jozo.istuk@ptfos.hr

Jozo Ištuk završio je diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo na Agronomskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 2017. godine. Polaznik je poslijediplomskog sveučilišnog studija Prehrambeno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek. Također je zaposlen kao asistent na projektu Hrvatske zaklade za znanost ''Utjecaj prehrambenih vlakana na bioraspoloživost polifenola istraživanjem adsorpcije i simuliranih probavnih procesa, in vitro''.

 

Ivana Buljeta, mag. ing.

e-mail: ibuljeta@ptfos.hr

Ivana Buljeta završila je diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku 2018. godine. Tijekom diplomskog studija radila je kao stručni suradnik na Poljoprivrednom institutu Osijek, Odjel za oplemenjivanje i genetiku strnih žitarica. Trenutno je zaposlena kao asistent na Katedri za primijenjenu kemiju i instrumentalne metode Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.

 

dr. sc. Ivana Tomac

e-mail: itomac@ptfos.hr

web: http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/1945-ivana-tomac

Ivana Tomac poslijedoktorand na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku na Katedri za primijenjenu kemiju i instrumentalne metode. Znanstveni interes joj je povezan uz primjenu različitih instrumentalnih tehnika na analizu hrane.