Tragovima boja, voditelji: Martina Jakovljević, Mario Komar i Melita Lončarić, suradnici: studenti, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 9:00 - 17:00

Mjesto održavanja:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Franje Kuhača 18, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Predškolski uzrast, osnovna škola, 1. razred srednje škole

Detalji

U kući jedne učiteljice nestao je važan predmet. Naši forenzičari i inspektor istražuju pregršt tragova koje je lopov ostavio, ali ipak trebaju tvoju pomoć kako bi pronašli krivca. Pomozi nam riješiti ovaj težak slučaj pronalaskom i analizom svih tragova u bojama, a usput i nauči mnogo toga o tome kako se tragovi skupljaju, analiziraju i kako povezati krivca sa mjestom zločina. 

Biografija:

Voditelji:

Martina Jakovljević (mag.nutr., asistent, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mjakovljevic@ptfos.hr, 031 409 401)

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/9327-martina-jakovlj

Martina Jakovljević je rođena 7. prosinca 1992 godine. Nakon završenog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, smjer nutricionizam, 2016 godine počinje raditi kao stručni suradnik, a potom 2017. kao asistent na Katedri za kemiju i ekologiju. Tijekom studiranja, kao član Studentskog zbora sudjelovala je u organizaciji izvannastavnih aktivnosti, a ponajviše u radu na Festivalu znanosti gdje je pomagala u organizaciji i provođenju radionica za sve uzraste. Isto je nastavila i nakon zapošljavanja je tako 2017. i 2018. godine sudjelovala u organizaciji i provođenju Noći znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku gdje je srednjoškolcima i svima ostalima predstavljen širok raspon aktivnosti kojima se zaposlenici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku bave. Uživa u znanstveno-istraživačkom radu, no isto toliko i u širenju svijesti o važnosti i ljepoti struke i znanosti. Komunikativna je, društvena i prilagodljiva osoba koja uživa u svakom novom danu i prilici za otkrivanjem nečeg novog.    

Mario Komar (mag. educ. chem., asistent), Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mkomar@ptfos.hr, 031/490-401)

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/9326-mario-komar

Rođen je 21. 3. 1992. u Virovitici. Nakon završenog Odjela za kemiju, nastavnički smjer, radio je u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici i Gimnaziji u Daruvaru. Trenutno je asistent na Katedri za kemiju i ekologiju Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i student poslijediplomskog studija Kemijsko inženjerstvo i primijenjena kemija na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovao je na kao voditelj radionica na Festivalu znanosti 2017. godine i na Noći znanosti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Bavi se zelenom sintezom heterocikličkih spojeva s biološkom aktivnošću.

Melita Lončarić (mag.ing.proc.), Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mloncaric@ptfos.hr, 031 409- 401)

Rođena je 26. kolovoza 1990. u Našicama. 2014. diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek u znanstvenom području Biotehničkih znanosti i stekla zvanje magistre inženjerke procesnog inženjerstva. Tijekom studiranje, u sklopu Erasmus programa, obavljala je stručnu praksu na Institutu za kemijsku tehnologiju u Pragu i na Sveučilištu u Genovi na Zavodu za građevinsko, kemijsko i ekoinženjerstvo. 2014. godine zaposlila se kao stručni suradnik na projektu „Razvoj inovativnog procesa biološke obrade poljoprivrednog otpada u proizvodnji bioplina (ProBioTech) “ i time dobila priliku  biti dio projektnog tima razvojno-istraživačkog projekta financiranog iz strukturnih fondova EU. Trenutno je zaposlena na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao asistent na projektu „Zelene tehnologije u sintezi heterocikličkih spojeva“.

Suradnici:

Studenti, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek