Uđi i ti u naš svijet šarenih igračaka, voditeljice: Maja Brust Nemet, Snježana Ivković i Vesna Mihalik Vidaček

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 13:00 - 15:00

Organizacija:
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Ulica cara Hadrijana 10d, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Studenti sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku

Detalji:

Radionica „Uđi i ti u naš svijet šarenih igračaka“ namijenjena je studentima ranog i predškolskog studija s ciljem izrade didaktičkih igračaka za djecu predškolske dobi. Didaktičke igračke mogu pomoći djeci u razvijanju različitih sposobnosti i vještina kao što su razvoj fine motorike i grafomotorike, govora, koncentracije, pažnje i logičkog razmišljanja, spoznajne vještine, predčitačke i predmatematičke vještine. Različitim bojama, zvukovima i materijalima od pedagoški neoblikovanih materijala pokušat ćemo zajedno izraditi primamljive igračke i potom razveseliti predškolsku djecu i odgojiteljice dječjih vrtića u Osijeku.

Biografija:

Maja Brust Nemet, doc. dr. sc., Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, mbrust@foozos.hr, 031/321-742

 

Maja Brust Nemet docentica je pedagogije na Odsjeku za cjeloživotno obrazovanje na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim i domaćim znanstvenim i stručnim skupovima, kao i na dosadašnjim Festivalima znanosti, te je objavila tridesetak znanstvenih i stručnih radova.

www.foozos.hr

 

Snježana Ivković, odgojiteljica predškolske djece, DV Osijek, podcentar Sunčica, snjezanaivkovic@gmail.com

 

Snježana Ivković odgojiteljica je predškolske djece u podcentru Sunčica. Dugi niz godina radila je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku kao glumac-lutkar gdje je odigrala preko 4000 predstava. Dobila je dvije nagrade za najbolju animaciju sa Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske. Vodila je lutkarske i dramske radionice u Kazalištu u suradnji sa širom društvenom sredinom, a tu ljubav prema lutkarskom i dramskom izričaju prenijela je i u sadašnji rad s djecom.

 

Vesna Mihalik Vidaček, odgojiteljica predškolske djece, DV Osijek, podcentar Sunčica.

 

Vesna Mihalik Vidaček odgojiteljica je predškolske djece i radi 30 godina u DV Osijek. Napisala je nekoliko članaka u raznim publikacijama i suautorica je knjige „U Sunčici stanuju igrokazi“, sudjelovala je i vodila radionice o scenskom i likovnom izrazu predškolske djece te nacionalnim vrijednostima u dječjem vrtiću. Organizirala je različite projektne dane i javne priredbe za roditelje i djecu.

Napomena:

Suradnici: studenti sveučilišnoga preddiplomskoga i diplomskoga studija ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku