Zeleni gradovi – izazov ili nužnost za budućnost?!, autorice: Marta Borić Cvenić, Iva Buljubašić i Lana Ivić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 8:00 - 16:00
utorak 9.4.2019., 8:00 - 16:00
srijeda 10.4.2019., 8:00 - 16:00
četvrtak 11.4.2019., 8:00 - 16:00
petak 12.4.2019., 8:00 - 16:00
subota 13.4.2019., 8:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Akademija za umjetnost i kulturu, Kralja Petra Svačića 1f, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
poster

Publika:
Predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, studenti, opća populacija

Detalji

Većina svjetske populacije danas živi u gradovima, a pretpostavlja se da će u doglednoj budućnosti broj stanovnika u gradovima sve više i više rasti. Upravo zbog toga, gradovi su ujedno i veliki konzumenti brojnih resursa, ali i glavni izvor emisije stakleničkih plinova. Postoje brojne inicijative kojima se nastoji poboljšati život u gradovima, a jedna od njih je „Zeleni gradovi“, kojom se nastoje riješiti problemi kvalitete zraka, buke, gospodarenje otpadom, zaštita vode u gradovima, ali i predstaviti različiti pristupi održivom urbanom razvoju. Koncept „zelenih gradova“ promovira održivi razvoj uz učinkovito i racionalno trošenje resursa te bi se što više gradova trebalo ugledati na taj koncept. Plakat će prikazati nekoliko odabranih zelenih gradova u svijetu te njihove specifičnosti i razloge zašto ih zovu zelenim gradovima.

Biografija:

Doc. dr. sc. Marta Borić Cvenić,
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku,

mboric@unios.hr, marta.boric5@gmail.com
031/224-104, 098/936-4612

Doc. dr. sc. Marta Borić Cvenić (r. 1986., Osijek) preddiplomski studij Menadžment završila je 2008. godine na Ekonomskome fakultetu u Osijeku te diplomski studij Menadžment na istome fakultetu 2010. godine. Od 1. studenoga 2011. zapošljava se kao asistentica na Katedri za kulturalni menadžment Odjela za kulturologiju pri Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Doktorirala je 2016. godine na poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskome studiju Kulturologija, smjer Menadžment u kulturi, umjetnosti i obrazovanju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Godine 2017. postaje poslijedoktorandica, a 2018. godine stječe zvanje docentice te samostalno izvodi kolegije iz područja menadžmenta, organizacije te kulturnih i kreativnih industrija na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku na privremenom Odsjeku za kulturu i kreativne industrije. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima. Područja njezinoga znanstvenoga interesa su menadžment, organizacija, turizam, kulturne i kreativne industrije.

 

Doc. dr. sc. Iva Buljubašić,
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku,

ibuljuba@unios.hr,
031/224-104

Doc. dr. sc. Iva Buljubašić (r. 1988.), trenutačno radi kao docentica i glavna Erasmus koordinatorica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, na privremenom odsjeku za kulturu i kreativnu industriju. Doktorirala je 2015. godine na temi nekonvencionalnoga marketinga u institucijama kulture u Republici Hrvatskoj na Ekonomskome fakultetu u Osijeku. Godine 2017. predstavljala je Sveučilište u Osijeku na elitnom ekonomskom forumu mladih lidera u Nowom Saczu u Poljskoj i imala vlastiti kolegij pod nazivom "Gerila marketing komunikacija" na Fakultetu elektroničkih medija u Stuttgartu. Godine 2018. vodila je studente u marketing kampanji za „Landesmuseum Württemberg“ u Stuttgartu, za koji su studenti dobili i Rektorovu nagradu te je iste godine dobila financijsku potporu za svoj znanstvenoistraživački rad od Sveučilišta u Osijeku, u kategoriji mladih istraživača. Od dodatne edukacije najvažnije je spomenuti da je 2014. godine dobila diplomu Ulm Danube School for Arts Management, koju podupiru Robert Bosch zaklada i Goethe institut München, Njemačka.

 

Lana Ivić,
studentica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku,
privremeni Odsjek za kulturu i kreativne industrije,
3. godina preddiplomskoga studija smjer Kulturalni menadžment

lanaa175@gmail.com

Lana Ivić (r. 1997., Rijeka). Živi u Vukovaru, gdje je završila srednju Ekonomsku školu Vukovar, smjer komercijalist. Radila je u trgovini, gdje je stekla, ali i razvila potrebne komunikacijske vještine i sposobnosti. Poznaje nekoliko stranih jezika, od kojih tečno govori engleski jezik. Vrlo se dobro snalazi u radu na računalu, poznaje i koristi osnovne programe. U slobodno vrijeme prati nogomet, uživa u druženju te pjeva u crkvenome zboru/bendu. Komunikativna je i snalažljiva u timskome radu te uvijek spremna iskusiti nove stvari i naučiti nešto novo.