Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Priče iz geološke baštine, Petra Šparica, Renata Brezinščak, Marina Višić Vranjković

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Malo je zemalja koje imaju takvu geološku i biološku raznolikost kao naša zemlja. Koje god mjesto posjetili ili odabrali za razgled ili odmor, uvijek je u blizini neka prirodna ljepota koja zadivljuje, bez obzira je li to dio nekog zaštićenog područja prirode (nacionalnog parka,

parka prirode i dr.), ili je to samo pejzaž. U svakom kutku naše domovine, od unutrašnjosti, preko obale pa sve do otoka, postoje prirodne zanimljivosti i fenomeni koji se u različitim godišnjim dobima doimaju različitima, što dodatno doprinosi posebnosti prirode naše zemlje. Želja nam je predstaviti prirodnu baštinu na ponešto drugačiji način, kroz muzejsku radionicu o geološkoj baštini. Na radionici ćemo, makar kroz maštu, proputovati Hrvatskom i saznati više o zanimljivim lokalitetima.

Biografija:

Petra Šparica, dipl.ing. geologije, zaposlena kao muzejska pedagoginja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Obavlja redovite poslove za organizirane grupe posjetitelja, aktivno sudjeluje u organizaciji i realizaciji muzejskih pedagoških programa kao što su stručne i kreativne radionice u muzeju i izvan njega. Samostalno je osmislila uspješne programe za djecu i mlade.

 

Dr. sc. Renata Brezinščak, dipl. ing. geologije, muzejska savjetnica za geologiju u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Radi na programima za posjetitelje muzeja te na programima predstavljanja muzeja, njegove djelatnosti, građe i izložbi. Surađuje s brojnim obrazovnim i kulturnim ustanovama na promicanju muzeja i geološke struke, kroz likovne i istraživačke radionice, predavanja, izložbe za djecu i mlade itd.

 

Marina Višić Vranjković, dipl. ing. geologije, zaposlena u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju na radnom mjestu dokumentarist. Osim na poslovima dokumentacije, obavljala poslove vezane za web i facebook stranicu muzeja. Sudjeluje u raznim pedagoškim aktivnostima.