Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

** 3D printane jagode – inteligentna rješenja za zdrave slastice novog doba, Anica Bebek Markovinović, Filip Valjak, Ana Udženija, Nino Frece

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 12:00 - 12:30
srijeda 24.4.2024., 13:00 - 13:30

Mjesto održavanja:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole i srednja škola
** NAPOMENA:
Predbilježba u 2 grupe prema danom rasporedu. Jedna grupa može sadržavati maksimalno 8 sudionika.
Predbilježbe se zaprimaju  do 22.4.2024.
do 12 h
na e-mail:
abebekmarkovinovic@pbf.hr

Lokacija (prostorija):
Laboratorij (HRZZ IP-2019-04-2105)

Detalji

3D printanje hrane predstavlja inovativnu tehnologiju koja ima potencijal promijeniti način na koji pripremamo, konzumiramo, pa čak i dizajniramo hranu. Iako se 3D printanje hrane još uvijek razvija, mnogi smatraju da će ova tehnologija imati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti prehrambene industrije, pridonoseći inovacijama, održivosti i personalizaciji prehrane. Naša radionica osmišljena je da vas upozna s ključnim aspektima 3D printane hrane, a to su:

•           Personalizacija prehrane

•           Kreativni dizajn hrane

•           Učinkovito korištenje resursa

•           Istraživanje novih sastojaka

•           Prilagođavanje prehrambenim potrebama

 

Ako ste se ikad pitali kakvog su okusa 3D printane jagode – ovo je radionica upravo za Vas! 😊

Biografija:

Anica Bebek Markovinović, mag.ing.

http://www.pbf.unizg.hr/zavodi/zavod_za_prehrambeno_tehnolosko_inzenjerstvo/laboratorij_za_kemiju_i_tehnologiju_voca_i_povrca/anica_bebek_markovinovic

 

Doc. dr. sc. Filip Valjak

Filip Valjak je docent na Studiju Dizajna, Arhitektonski fakultet gdje predaje strojarsku grupu kolegija. Doktorirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u na temu primjene aditivne proizvodnje u ranim fazama razvoja proizvoda. U svom znanstveno-istraživačkom radu u području znanosti o konstruiranju, uz aditivnu proizvodnju proučava procese edukacije inženjera, timski rad, reverzibilno inženjerstvo i primjenu CAD sustava.

 

Ana Udženija, studentica

https://www.linkedin.com/in/ana-ud%C5%BEenija-47ba362b5

 

Nino Frece, student

https://www.linkedin.com/in/nino-frece-8ba70a2b6?utm_source=share&utm_campaign=share_via&utm_content=profile&utm_medium=ios_app