Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Mini Reptilomanija+, voditelji: Jasna Kusanović, članovi Udruge Studenata Veterinarske Medicine „Equus“

Datum i vrijeme:
subota 7.5.2022., 11:00 - 17:00

Organizator:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
izložba

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija:
Studentske prostorije (Glavna zgrada)

Detalji:
Reptilomanija+ je izložba živih gmazova, vodozemaca, riba, paukova, insekta. Održava se već devet godina za redom na Veterinarskom fakultetu. Nagrađena je Rektorovom nagradom i kao takva danas je poznati brend našeg Fakulteta. Za potrebe sudjelovanja organizirati ćemo je u manjem obliku koji će trajati jedan dan. Studentske prostorije na Veterinarskom Fakultetu pretvorit će se u malu đunglu u kojoj će biti izložene razne egzotične životinje, kao što je kraljevski piton. Egzoti su danas sve više kućni ljubimci te mi kao studenti veterinarskog fakulteta imamo potrebu i želju upoznati širu javnost sa brigom, hranidbom i načinom držanja takvih životinja. Za vrijeme gledanja izložbenih primjeraka naši studenti-volonteri će pričati o zanimljivostima svih životinja koje se tamo nalaze i spremno odgovarati na sva pitanja posjetitelja. Bit će omogućeno fotografiranje sa životinja uz naravno naučenih nekoliko trikova kako pristupiti i držati tu životinju. Na kraju obilaska izložbe nalazit će se i kviz znanja za one najhrabrije, da mogu provjeriti koliko su naučili dolaskom na izložbu.