Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Zero Waste Escape room- Postani Zero Waste majstor u svojoj kuhinji, voditeljice: Brigita Jerić i Nina Cesarec

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 13:00 - 14:00

Organizator:
Knjižnica Gajnice, Meksička 6

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Detalji:

Igra je namijenjena uzrastu sedmih i osmih razreda osnovnih škola, a uključuje set pitanja i izazova iz područja ekološkog pristupa u kuhinji. Cilj je mlade osvijestiti da svakodnevnim ispravnim postupcima i odlukama prilikom pripremanja hrane u svojoj kuhinji, mogu pomoći zaštititi okoliš.

Radionica je osmišljena prema pravilima „Escape room „ igre uz korištenje pripremljenih pitanja i uputa putem mobilne aplikacije.

Ispravni odgovori omogućuju daljnje napredovanje u igri i prolazak do cilja. Igru je moguće igrati u timu po dva igrača.

Cilj je što prije riješiti sve izazove i izaći iz „kuhinje“

Biografija:

Voditeljice radionice su Brigita Jerić dipl.soc. radnica i Nina Cesarec prof.ped., koje su u svom stručnom radu u Centru za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj usmjerene na pronalaženje kreativnih i inovativnih metoda za rad s učenicima sa komunikacijskim teškoćama. Ova radionica proizišla je iz aktivnosti u okviru projekta „Zero Waste Power in HoReCa“. (https://www.zerowastepower.eu/)

Projekt se provodio u partnerstvu sa međunarodnim konzorcijem , te je tijekom dvogodišnjeg razdoblja kreirao alate za učenje o zero-waste temama za učenike ugostiteljske struke.

U provođenju igre biti će uključeni i učenici Centra Slave Raškaj, budući zajedničkim i uključivim pristupom, našu zajednicu činimo bogatijom, kvalitetnijom, sretnijom!

Jeste li spremni za igru?